Saturday, September 4, 2010

Peolooma punktivõit

„Peoloom“ Lahteina intervjuu Treufeldtile ETV-s paistab olevat tabanud kümnesse: teema ongi juba taandunud küsimusele, kas pildid on ehtsad või võltsitud (ÕL). Paraku jättis Treufeldt põhilise üleüldse käsitlemata.

Lahteina vastused olid tõeline meistriklass. Pildiküsimusele, mille juurde Treufeldt professionaalina ikka ja jälle tagasi pöördus, vastas ta rahulikult, huumoriga ja tooniga, mis omas sundimatuses sisendas: see on halb nali, eriteenistuste kokkumäng, millest ma selgelt üle olen. Põhiline eetriaeg kulus aga Valgevenemaa elu kirjeldamisele, mida Lahtein tegi vägagi karismaatiliselt ja sarmikalt. Ühisosa sealsamas aega teeninud Treufeldtiga lõi hea eetrikeemia, mida Lahtein sajaprotsendiliselt ära kasutas. Kui saalis oleks istunud publik, oleks tema enesekirjeldus „põllumehena“ diplomaatias ära teeninud heatahtliku ümina.

Kahjuks ei küsinud Treufeldt peamist (vt ka siit): kas neiukesed, kellega te koos pidutsesite (pidutsemist Lahtein ei eitanud), said teie kaudu töökohti ja viisasid? Ning: kui fotod on võltsitud, miks te siis tühipalja anonüümkirja peale kohemaid tagasi astusite?

No comments:

Post a Comment