Tuesday, September 21, 2010

Pedofiilide kaitsjast kolumnist Raid

Kas ühe erakonna palgal olevat inimene võib meedias esineda nn erapooletu spetsialisti, kolumnisti või kommentaatorina? Delfi vastus on, et võib: Rahvaliidu palgal olev Andres Raid kirjutab seal teist korda maksudest. Ekspressis, kus Raidi varem avaldati, ta siiski enam üle künnise ei pääse.

Teadlikum lugeja korrutab Raidi jutukese poliitilise kordajaga läbi (ka juhul, kui mees ajab "oma asja"), aga vaevalt teab nn tavalugeja kõikide erakondade pressiesindajaid, st Raidi praegust tööandjat (loe ka siit). Paremal juhul meenub talle Raidi poliitilise ja ajakirjandusliku selgrootuse näitena ülesastumine kurioosumite klassikasse kuuluvas Kalev-Spordi saates „Tele-Tallinn“, kus ta „intervjueeris“ Savisaart. Pärast veel rääkis ise, et see on töö nagu töö ikka: advokaadid ju kaitsevad ka näiteks pedofiile.

Rääkimata isegi sellest, et maksud on poliitiline küsimus, peaks ka mis tahes muu teema puhul lugejale igal juhul teada andma, kelle palgal „kolumnist“ on. Iseenesest ei kao partei palgal olemise minevik meelest ka nende puhul, kes on nüüdseks sellest käed puhtaks pesnud. Agu Uudeleppa näiteks nimetatakse praegu igal pool lõdva randmega kommunikatsiooni- ja poliitikaeksperdiks, aga kel natukenegi mälu, sel tuleb Uudelepp ette eelkõige sellesama õnnetu Rahvaliidu pressiesindajana. Uudelepp jõudis muide erakonna liigegi olla. Käis teine küll vahepeal koolis, aga ega siis haridus parteilast riku.

1 comment:

  1. Hei! Olin jah parteilane. Ja põhimõtteliselt arvan, et nii nagu haridus parteilast ei riku, nii parteilisus inimest ka ei riku. Ning targemaks saamist ja eluga edasiminemist ei ole isegi terava sule ja pilguga blogijal võimalik kellelegi keelata :-) Päikest, Agu Uudelepp

    ReplyDelete