Monday, September 13, 2010

Kui Kesk on punk, siis mis IRL on?

Toomas Hendrik Ilves palus augustis kultuuriinimesi jumalakeeli, et need ei jääks oma liistude juurde. Trubetsky võttis kuulda ja astus Keski. Juku-Kalle Raid võttis toru ja sai maha järjekordse särgikampaaniaga. Võta üks ja viska teist.

Trubetsky parteistumine on muidugi nilbe, aga mitte nilbem kui mis tahes teise „kultuuriinimese“ astumine mis tahes parteisse. Kas selle fakti vastu on mõtet tänavatele tulla? Vastus sellele küsimusele taandub vastuseks teisele küsimusele: kas on võimalik olla Keskerakonna vastu sattumata mõne teise erakonna paati?

Minu vastus on: vaevalt. Juku-Kallel aga täiesti kindlasti mitte, sest ta käed on poliitikas ammugi määritud: formaalselt küll parteitu, on ta kandideerinud Res Publica nimekirjas. Kõik tema särgikampaaniad on ikka sümpatiseerinud kindla erakonnaga.

Kaitseminister Jaak Jõerüüdi tagasiastumiseni viinud kommareid ahju ajavas särgikampaanias puudusid kommarite seast mõned nimed. Sellest erakonnast. Järgmine kampaania oli suunatud otse Savisaare vastu. „Kaotame selle ebameeldiva nähtuse meie elust,“ nagu kirjutas Raidi õrna hinge ja sotsiaalset närvi ülistav Toomas Kümmel, kes erinevalt Raidist on vähemasti avalikult parteilane.

Kas Raid sai oma seekordsete särkide trükkimiseks IRL-ilt raha või mitte, on esialgu vaid Trubetsky erakonnastunud südametunnistusele jääv väide ja vajab tõendamist. Aga tahaks muidu teada küll, kust see raha tuli.

2 comments:

  1. Juudid ei ole võimelised erastama päikest ja tuult...ja see on meie õnn sest muidu nad kehtestaksid pärisorjuse:
    http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/09/mida-tahendab-vabadus-ja-soltumatus-ehk.html

    ReplyDelete
  2. Juku-Kalle Raid tundub pigem veidi edeva sõltumatu radikaalina kui mingi partei mõjuagendina. Kaitseminister Jõerüüdi tagasiastumise tegelik põhjus ei olnud vist ikkagi särgiskandall, vaid see, et kadus (või tema kaotas) salaandmetega mälupulga, nii kirjutas ükskord asja uurinud ajakirjanik M. Kärmas koos J. Filippoviga Eesti Ekspressis, see asi ainult vajus salatsemisse, ehkki andmekaitse inspektsioon algast isegi väärteomenetluse.

    ReplyDelete