Saturday, December 18, 2010

Päevaleht, saa üle!

Ühühüü, nuuuks! EPL ei suuda leppida, et Edgari agendiskandaali käivitas PM ja mitte nemad. No kurb muidugi! Aga CO2-st, vaat, ei tea keegi nii palju kui Päevaleht. Niipea, kui ma tahan värskeid kvoodiuudiseid lugeda, lähen raban kioskist värske EPL-i (loe ka siit).

Eriti meeldib mulle EPL-i päevaküsimus: „Tänaseks on selgunud, et kapo teabeettekannet Edgar Savisaare Venemaa mõjuagendiks olemise kohta pole olemas. Päevalehe analüüsist selgub, et tegemist võib olla Savisaare enda lavastatud etendusega. Kas usute, et erakond dirigeeris skandaali ise?“

See on lausa Savisaare-vääriline sõnastus! Seda pole kuidagi „selgunud“, et ettekannet ei ole. Ammugi ei „selgu“ see EPL-i „analüüsist“ (loe ka siit ja siit).

Muidugi pole võimatu, et etenduse lavastaja on Savikas ise. Savisaare puhul pole üldse miski võimatu. Aga siis on Tuuli Kochist küll kahju, sest ta kirjutab ju Savisaarest raamatut. Tore on kirjutada küll, kui portreteeritav sinu kohta kaamerate ees teatab, et ega see Tuulikene ju omast peast midagi välja ei mõtle.

Aga nagu maffiasaadet ei tehta valgete kinnastega, õigekeelsussõnaraamat ühes, alkomeeter teises käes, ei ole ka Savisaare-raamatu kirjutamine kindlasti päris tavaline. Lisaköide „Kuidas ma Savisaarest raamatut kirjutasin“ oleks vahest suuremgi menuk kui oodatav põhiteos ise.

No comments:

Post a Comment