Sunday, December 12, 2010

Oravad kaotavad kaitseministeeriumi

Reformierakonna välis- ja riigikaitsepoliitikaalased eesmärgid näevad ette ajateenistuse lühendamise esialgu kuuele kuule, pikemaajalises perspektiivis selle kaotamise ning kaitseministeeriumi hinguselesaatmise.

„Ma ei kannata seda, et keegi valitsusse kuuluvatest ministritest minust pikem on,“ olevat peaminister Ansip salaja Rein Langile rääkinud. „Pealegi on Aaviksoo juhtimisstiil nii reljeefne, et naisalluvate hala ja karjed kostavad Stenbockini ära. Las, kurat, läheb Tartusse rektoriks tagasi ja röögib üliõpilaste peale.“

Kõnelust kuulnud pealt üks ebatruu noororav, kes lekitas jutu meediasse. Kaitseministeeriumi kinnipaneku ametliku põhjendusena nimetab Reformierakond kuulumist NATO-sse, millel on Wikileaksi andmetel Baltimaade kaitseplaan täitsa olemas.

Varem avaldatud majandusprogrammis viitas Reformierakond majandusministeeriumi sulgemise võimalusele, mille põhjuseks on majandusminister Juhan Partsi ebalojaalsus koalitsioonipartnerile.

Ametliku põhjendusena nimetatakse asjaolu, et kriis on niikuinii läbi, oravad võidavad valimised ja tegelikult kuulume me juba ammugi Euroopa rikkamate riikide hulka, ainult et mõningad omal vabal tahtel vaesunud kõlupead ei ole sellest lihtsalt veel aru saanud.

No comments:

Post a Comment