Saturday, December 25, 2010

Igor Mangilt aastavahetuseks

Kui eelmisel aastal pani Savisaare jõulupõrsa ahju tema ihukaitsja ja autojuht Moonika Batrakova, siis tänavu palkas vastne mõjuagent kokkama Jamie Oliveri. Veel enne uue aasta koitmist teeb kapo ettekande, mille kohaselt maksti Oliverile kaks kolmandikku ülekandega ja kolmandik sulas.

Püha jõuluaja lõpul palub siseminister Pomerants eesti rahvalt andeks, et ei suutnud Padaorg vol II ära hoida, ning vannub, käsi piiblil, et uusaasta paiku saabuv torm Virzinija tuleb märksa leebem kui esimese Hädaoru käivitanud Monika ning jõulude ajal inimesed elektrita jätnud Scarlett. Valitsus kirjastab Pomerantsi lüürilise poeemi „Mina, tormi poeg“.

Uue aasta alguses saab eesti rahvas tänu eurole viimaks aru, kui vaene ta tegelikult on. Kui selgub, et kõik jaanuari arved ja otsekorraldused eurodes on tänu pankade kartellileppele olnud numbriliselt samaväärsed krooniarvetega, tuleb nälgiv rahvas tänavale ja nõuab tsirkuse asemel leiba. Toidupanga rajaja Pieter Boerefijn tõstab käpad püsti ja läheb Hollandisse tagasi.

Saksamaal jõuludest peale euroga paralleelselt kasutusel olnud D-mark saab taas sakslaste ainsaks maksevahendiks ning sama sünnib esimeses Eestis. Teisele Eestile teeb vene suursaadik Merzljakov ettepaneku kasutada rublasid, kuid Ansip peab seda jälestusväärseks ning kapo tõkestab selle käibeletuleku. Keskturul ja samuti Rozalka omal saab kartulikoori ja tšeburekke siiski rublade eest osta. Pensionärid kogunevad Toompeale euromüntide tarvis ostetud rahakotte põletama.

Aasta alguses kolib Keskerakonna peakorter Lasnamäe kirikusse, kuhu ajakirjanikel siseneda keelatakse, sest neil ei ole ehituskiivrit. Savisaar kaebab kohtusse kõik Eesti meediaväljaanded ning võidab kõik kaasused tänu kiirkorras menetletud ja uue aasta alguses vastu võetud Rahumäe-nimelisele privaatsusseadusele, mis keelab tekitada poliitikule põhjendamatuid kannatusi. Mihkel Kärmase filmi „Mõjuagent“ tabab Kõusaare „Magnuse“ saatus.

No comments:

Post a Comment