Monday, December 27, 2010

"Lõhutud kondoom" jääb ilmumata

Wikileaksi asutaja ja juht Julian Assange loobub tohutut avalikku huvi ajendanud elulooraamatu kirjutamisest, põhjuseks lahendamatud erimeelsused kirjastajatega.

„Ma ei taha seda raamatut kirjutada, kuid ma pean,“ avaldas Assange pärast Eesti rahas ligi 19 miljonit krooni väärt lepingute sõlmimist Ameerika ja Briti kirjastajatega. Raha vajas Assange enese kaitsmiseks Rootsis esitatud seksuaalkuritegude süüdistustes ning Wikileaksi tegevuse jätkamiseks.

Alfred A. Knopf ja Canongate soovisid, et teos keskenduks vägistamissüüdistusele ning kirjeldaks üksikasjalikult austraallase vahekorda kahe rootsi naisega, kes on tema vastu tunnistusi andnud. Nad nõudsid, et teose pealkiri peab olema „Lõhutud kondoom“. Assange aga keeldus oma ülimalt tõsisena kavandatud raamatut saastamast eraeluliste küsimustega.

Küll aga nõustusid „kogu tõe“ Assange'i seksuaalkäitumisest avaldama rootsi naised Anna ja Sophia, kes olid Wikileaksi liidriga vahekorras selle aasta augustis. Naiste ühine teos peaks valmima lähikuudel (loe ka siit, siit ja siit).

No comments:

Post a Comment