Sunday, December 12, 2010

Ruussaar - loomade vaenlane

Loomakaitsjad on otsustanud laenata loodusmuuseumist inimese luukere puu Tallinna jõulukuuse otsa riputamiseks – kavatsusega varustada see sildiga „Ainar Ruussaar, loomade vaenlane“. Ettevõtmisega kaasnev kampaania selgitab: kuigi keegi pole puu otsas näinud Ruussaare luukeret, ei tähenda see veel, et päästjate töö oleks mõttetu.

Nimelt avaldas Ruussaar „Keskpäevatunnis“ arvamust, et päästjad ei peaks kasse puu otsast alla tooma ja murtud tiivaga linnukesi aitama, see on ressursside raiskamine (PM).

Loomaarmastajast telemees Heiki Valner ilmutas valmidust Ruussaar oma kätega kinni võtta ja lähimasse oksa tõmmata, aga Kanal 2 meeskond tegi talle paar rahustavat süsti ja keelas BNS-i juhile füüsiliselt läheneda. Sellegipoolest väljastas Valner süsti mõju kadudes teiste loomakaitsjatega nõu pidamata pressiteate, milles kuulutas Ruussaare kõigi loomade kõige jõledamaks vaenlaseks läbi aegade.

„Sel ei ole reaalset väärtust ühiskondlikul väljal,“ kommenteeris Ruussaar vastset loomavaenlase tiitlit. „Laiemas mõttes ei ole see oluline. Kassidest ja koertest on üks tasand veel kõrgemal. See on ühiskonna vajadused keskpikas perspektiivis ja seal see ei ole oluline." (Vrd ERR)

No comments:

Post a Comment