Friday, December 17, 2010

Kapo manipuleerib ajakirjandusega

Näh, pole meil on oma Wikileaksi vajagi (vt siit), sest kapo lekib niigi toredalt. Lausa nii toredalt, et kirjutab ise ajalehtedele lugusid valmis (ajakirjaniku nimi pannakse muidugi juurde), aga kui keegi täpsustusi küsib, siis vastatakse: ega see pole mingi riigisaladuse lekitamine, sest lehed kirjutavad, mis ise tahavad, ja midagi ei saa kommenteerida.

Ja mis uudist siingi on, et Savisaar mõjuvõimuga kaupleb? Selge see, et kirik ei puutu üldse asjasse. Tõestada on vaja, et kaubeldud raha pidi minema parteikassasse. Kui vastuluure tehingu tõkestas ja sellest ise lahkesti kellab, siis loodetavasti on järjejutu huvitavamad peatükid alles tulemas (PM).

Päevalehel on muidugi kade meel, et lekitati Postimehele ja mitte neile. Pole hullu, küll teie saate ka midagi. PM-i tiraaž on lihtsalt suurem, mõistate, peale selle viitab väljaande valik sellele, kellele kokkuvõttes peaks asjast kasu olema (loe ka siit).

Vähemasti sai EPL vahendada mereröövel Eerik-Niiles Krossi sõnumit, et Savisaar on venemeelne kaabakas. PM-ile ütles AS-i EÜS säravam esindaja, et Savisaar on venelaste sabarakk. Mulle avameelsus meeldib, eriti kui seda ilmutab riigi endine luurejuht (loe ka siit).

1 comment:

  1. Selline see elu juba kord on.
    Lekitamine on mõistagi hulga võimsam relv kui näiteks anonüümselt kommenteerimine.
    Nii mõnigi tuus tahaks anonüümsust ära kaotada, siis jääks ainult lekitamine ja maailm läheks pisutki lihtsamaks.

    ReplyDelete