Thursday, December 9, 2010

Miks Annus seda Neiveltile räägib?

Aeg-ajalt on kombeks sonida Eestis teadagi võimatust „spetsialistide valitsusest“, mis tooks õnne meie õuele ja looks eesti põlve uueks – ja selle valitsuse liikmena nimetatakse peaaegu alati Indrek Neiveltit. Kelle sõnumeid edastab meedia erakordse hardusega, justkui oleks praegu üht Vene panka juhtiv mees mõni messias, kelle kogukonnaga liitumine võib meid ära päästa peatsest maailmalõpust.

Nüüd on Ekspress avaldanud maadevahetuse protsessi ühe peategelase, ehitusärimees Toomas Annuse pealtkuulatud kõne üleskirjutuse, milles Annus Neiveltile seletab, kuidas asi käib. Neivelt vastab ainult „mhmh või „jajah“ ning Ekspress peab vajalikuks rõhutada, et Neivelt ei ole kriminaalasjaga kuidagi seotud. - Aga miks ikkagi Annus seda Neiveltile räägib?

Annus seletab: „Ei no, alguses neil polnd seda seadust ja... /---/ aga vaatasime, et riik tegi sellise seaduse, et kellel, kes on looduskaitsemaade omanikud, nendel ta vahetab ringi, eks ole.“ - Võib-olla on Annus ja Neivelt vanad sõbrad, aga kindel on üks: Neivelt mõistab väga hästi, mida see tähendab, kui seadust veel ei ole või selles on lüngad.

Uus aastatuhat oli omadega alles üsna alguses, kui Neivelt, tollane Hansapanga osanik, otsustas väikeaktsionäridele mütsi pähe tõmmates ratsa rikkaks saada. 2002 tegi maksuamet Neiveltile ettekirjutuse ja nõudis siseinfol põhinenud supertehingu pealt 2,4 miljonit krooni maksmata jäetud tulumaksu tagasi. Seadused olid tollal auklikumad kui praegu, Neivelt maksis raha ära ja midagi hirmsat ei juhtunud.

No comments:

Post a Comment