Tuesday, December 21, 2010

Pange Tuuli Koch vangi

Paremerakonnad soovitavad kapol tungivalt avalikustada, mille jaoks Savisaar täpselt venelaste käest raha lunis, palju sai ja kui palju sellest läks vasakule. Palju lihtsam kui kapot survestada on aga oodata kümme päeva, kuni hakkab kehtima „allikakaitseseadus“, ja Tuuli Koch vangi panna.

Sest enam tähtsamat küsimust kui see Savisaare raha eesti rahval ju olla ei saa, ja arvata on, et ega Koch niisama lihtsalt üles ei tunnista. Mispeale saabki kohus luua kauaoodatud pretsedendi, ja sellest on kasu kõigil: eesti rahvas saab teada, mis Savisaar rahaga tegi; poliitikud saavad teada, kes Tuulile rääkis; Tuuli saab teada, missugune on vangla seestpoolt; ajakirjandus saab sellest kõigest kirjutada mitu kuud (Postimehe tellijaskond kahekordistub).

Vanglas on Kochil aega oma Savisaare-raamat rahus valmis kirjutada, Lädra käiks teda pühapäeviti koos Bemmi-Kristjaniga külastamas. Kongist pääsedes kirjutaks Koch raamatu „Minu elu vanglas“, mis põrmustaks nii Mihkel Raua kui ka Urmas Oti, Kristina Šmigunist rääkimata. Kõigil oleks, millest rääkida, ühesõnaga: võidavad kõik.

3 comments:

  1. Vilja, sa ei ole sellest seadusest ju muhvigi aru saanud. ENNE seaduse kehtimahakkamist tõesti saaks Tuuli vangi panna kohtu otsusel. PÄRAST enam ei saa.

    ReplyDelete
  2. Hea idee. Kuigi seaduslik printsiip, et seadused ei toimi tagsiulatuvalt võib mõnda tähenärijat häirida, Eesti õigussüsteemis ei tohiks sellised pisiasjad pahandust tekitada. Tuuli vangi! Kuna ta tegi mnuga kunagi kenaintervjuu,saadan talle mugavamaks äraelamiseks kindlasti maiustuste paki.

    ReplyDelete
  3. Mister Toomepuul on tuline õigus: tegelikult on kama kaks, kas mingi seadus kehtib või ei kehti, hea tahtmise korral saab ikka vangi panna.
    Aga mis puutub allikakaitseseadusse, siis võib-olla ma ei saa tõesti aru... Olen seda paljude asjade puhul kahtlustanud varemgi. Ja tasapisi aimama hakanud, et tänapäeval mõikavad millestki midagi veel ainult anonüümsed kommentaatorid.

    ReplyDelete