Monday, December 27, 2010

Evelini üsk Ilvese kampaania teenistuses

Ei ole juhus, et Ilveste lapseplaneerimise ja THI uuestikandideerimise uudised tulid korraga. Väidetava perelisa soovimise kuulutamine on selgelt Ilvese teise ametiaja teenistuses.

Kui THI presidendiks sai, andis tollal veel ümar Evelin abikaasale kaamera ees musi ja teatas peagi Õhtulehe esiküljel, et nemad Toomas Hendrikuga võivad veel lapsi saada. Esimest korda oli taasiseseisvunud Eesti saanud fertiilse presidendipaari.

Ent aeg on läinud ja Evelin kolmekümnest titekilost ajakirjanduse tulisel kaasaelamisel lahti saanud. Kuigi toimetused jälgivad Evelini vöökohta pidevalt erakordse tähelepanuga, pole rasedust seni kuskil. Kui 42-aastane Evelin ja 60-le lähenev THI tõesti titega maha saaksid, oleks see kahtlemata kuum kõneaine, aga vaevalt tahab Evelin oma figuuri rikkuda.

Presidendi aastalõpuintervjuus ETV-le oli veel üks tähelepanuväärne koht. THI teatas seoses Keskerakonna „kirikuskandaaliga“, et temagi annetab vahel Halliste kirikule raha – siis, kui seda üle jääb. Ilmselt tunneb president, et jalad on põhjas, muidu lubaks ta kirikule lühtri kinkida vahest pigem siis, kui ta tagasi valitakse.

Iseenesest on täiesti pretsedenditu kiidelda kirikule tehtud annetustega (ei tea, kas need on olnud lühtri või küünlajala vääringus?) – see võiks olla asi, mida tehakse vaikselt, n-ö südame sunnil, ilma tagantjärele ärplemata. Aga kui voodi on juba kampaania osaks saanud, küllap kõlbavad siis selleks saama ka annetused kirikule.

No comments:

Post a Comment