Tuesday, January 4, 2011

Pihl hakkab venelastega mehkeldama

End tubli miilitsana tõestanud, ent erakonna esimehena läbi kukkunud Jüri Pihl (loe siit ja siit) hakkab juhtima sedasama venelaste lennufirmat, mille „vipiklassiga raketiga“ Ilves maikuus Moskvas käis (loe siit).

Panaviaticu nõukogu liige Sergei Elošvili on Pihli endine kolleeg politseist – üks paljudest tipp-politseinikest, kes on riigileivalt eraärisse suundunud (ÄP). Juba 2004 kõneldi avalikult politsei ülepolitiseeritusest ning endine kriminaalpolitsei komissar Veiko Kulla põhjendas lahkumist nii: kui oled 15 aastat tööd rabanud ja kõrgele kohale jõudnud, siis tekib paratamatult lõpuks mõte, kas on mõtet seal lollimajas töötada. Tegijad pidavat jääma tunnustuseta, sellal kui auapaiste pälvivat tallalakkujad.

Panaviatic on tihedalt seotud Äripangaga, mis on saladuslikumaid Eesti pangamaastikul. Selle vene ärimeestest omanikud peidavad ennast tundmatute pisifirmade taha, siinmail on teada vaid Andrei Žukov, kellel olid 2006. aastal suured jamad finantsinspektsiooniga.

Einoh, kui Pihl arvab, et ta teab midagi lennukitest, siis oleks teisel p.sekukkunud parteijuhil, Juhan Aarel, soovitav lähemas tulevikus vähemalt kalalaeva kapteniks saada. Kurikuulus kalafilm sobib hästi uue karjääri sissejuhatuseks. Aga miks ei võiks Aare lausa laevu ehitama hakata. Las Fjodor Berman teeb temast oma BLRT-s tsehhijuhataja.

Mis Pihlisse puutub, siis Herman Simmi teema on talle teatavasti südamelähedane. Mäletatavasti oli nimelt Pihl see, kes Simmile omal ajal riigisaladuse loa andis ning hiljem Ansipit, Ligi ja Paeti riigireetmises kahtlustas. Niisugused süüdistused võivad kergesti bumerangina tagasi pöörduda.

No comments:

Post a Comment