Friday, January 14, 2011

Jaan Toots, me ootasime sind!

Eriteenistuste taust tänases poliitikas on kuum. Feissbukis irvitatakse küll, et Rahvaliidule peaministrikandidaat nimetada on sama hea kui igal hommikul kondoom peale tõmmata ja loota, et täna ehk näkkab, aga noo – Jaan Tootsi koht on poliitikas, ma ütlesin ju ammugi (loe siit).

Tootsist juba on, mida rääkida, ja see on peamine. Tootside polügaamne perekond – Jaan Toots, tema seaduslik naine Kersti ning tänane elukaaslane ja lapse ema, ise Tootsiks hakanud Kati (õige nimega Šahmatova) on eesti kirjutamata seebiseriaali unustamatud kangelased, kelle nimi lennutab mis tahes mõttetühja uudisnupu kindlalt loetavuse tippu.

2004. aastal teadsid kõik tallinlased üht kurikuulsat maja Pirita teel, mis oli otsast otsani kaameraid ja mikrofone täis. Jaan kahtlustas, et Katit külastab seal peale tema teisigi mehi, ja ega ta eksinud: Kati külaliste hulgas figureeris ka tollane politseijuht Robert Antropov (juba poliitikas, loe siit). Antropov võttis Kati pool käimise omaks, aga see kõik polevat nii olnud, nagu mõned pahatahtlikud arvavad.

Enne asumist sellesse kenasse korterisse oli Jaan Kati politseisse tööle võtnud, ehkki neiul igasugune kvalifikatsioon puudus. Palgal polnud tollases kontekstis viga. Räägiti ka, et tegelikult sokutas Kati politseisse hoopis kaitsepolitsei, et paremini Jaani järele luurata, sest Jaanil oli mõne Vene rahaga tehtud firmake.

Kes need kaamerad sinna Pirita teele üles pani, jäigi segaseks. Korter ise kuulus firmale, mille omanik oli Urmas Sõõrumaa (kütab täna poliitikasse pappi, ise otseselt käsi ei määri). Peale Jaani kahtlustati eraviisilises jälitamises tollast Falcki julgeolekudirektorit Veiko Kullat (tänaseks veel poliitikasse jõudnud ei ole). Ühesõnaga, kõik mõjuagendi- ja lindiskandaali parimad osad koos ühes loos.

1 comment:

  1. Pole hullu, itaallaste Silvio on ka kõva naiste lemmik aga vaatamata jamadele, on mehel õnnestunud rind vastu rooliratast suruda.

    ReplyDelete