Thursday, April 8, 2010

Ant-roo-poo-vit!

Nagu eilne Foorum ETV-s näitas, on arutelu allikakaitseseaduse üle muutunud farsiks, mille ainuke ülesanne näib olevat proovile panna justiitsminister Langi kehvavõitu närvid. Et hakkaks otse-eetris märatsema ja tooks nagu kord varem kuuldavale: „T...a, raisk, sellist ila pean kuulama!“

Sest Samost distantseeris ennast täiesti (nojah, ega BNS ju polegi ajakirjandus), Vahter mängis ainult ühte väravasse, see ETV jurist vaatles kah ainult üht aspekti, Kuusk ei vallanud teemat nagu tavaliselt, nii et Lang ajas tegelikult veel kõige sisulisemat juttu.

Aga kõige tipp on muidugi oravast elumehe Robert Antropovi määramine kurikuulsa eelnõu edasise menetluse eest vastutajaks. Viimaste valimiste kampaania ajal susserdasid Antropov ja teine samasugune vaimuhiiglane Jaanus Rahumägi kampaania rahaga, aga uurimist ei alustatud. Küll oleks mugav, kui saaks Äripäevalt selle asja avalikkuse ette toomise eest papi sisse nõuda! Pisut varem rajas Antropov riigi maale ilma loata tenniseväljaku, aga pääses karistuseta ja väljak jäi kah maa pealt pühkimata.

Aastal 2005 sõidutas Antropov oma ametiautoga vanemaid Saaremaale sanatooriumisse ja nagu hiljem välja tuli, oli sõite rohkemgi. Need ametiauto kuritarvitused läks mehele maksma politseiameti peadirektori koha. Ent juba 2003 kärutas Antropov ringi erafirmale kuulunud Hummeriga, katusel politsei sinine vilkur. Väikese trahvikese ta tookord siiski sai, Hummeri-haigus jäi ravimatuks.

Eriti kuum aga oli muidugi see, kuidas Antropovi purupurjus parteikaaslased Toomas Tein ja Peep Aru 2005. aastal baaris laamendasid ja ropendasid, arve maksmata jätsid ja nõudsid „Ant-roo-poo-vit“, paljastades selgelt reformierakondliku arusaama sellest, kuidas asjad käivad.

Vaat selline mees sobib tõesti ajakirjandust reguleerima.

1 comment: