Wednesday, April 21, 2010

Reaali lapsevanemad ise kooli ehitama

Võib vaid ette kujutada, mida tunnevad nende Reaalkooli laste vanemad, kes peavad nüüd hakkama oma võsukest Liivalaiasse vedama. Treenisime, eelkoolitasime ja mida kõike veel – ja nüüd peab ta ikka õppima koos nendega kõige viimastega, kes headesse koolidesse sisse ei saanud!

Lapsed ise, usun, ise asjast eriti numbrit ei tee, enda paremakspidamine hakkab välja lööma natuke hiljem. Vanematele on see aga kibe pill. Reaalkooli lapsevanemad on veel üldiselt madalat profiili hoidnud, näiteks Inglise Kolledži õpilaste isad-emad ei ole kunagi saladust teinud sellest, et „annetuste“ näol koolile ostavad nad oma lapsele turvalise arengukoha eemal allakäinud noortest, kes ühiskonnas juhtivatele positsioonidele pürgida ei kavatsegi. Haridus on teenus nagu iga teinegi, miks mitte hea asja eest maksta.

Reaalkooli vanematele võiks ju soovitada see juurdeehitis ise valmis ehitada, nagu kolledži omad ujula tegid, aga ehitisel pole paraku veel detailplaneeringutki. See sõltub teatavasti linnast, nii et Savipäts võib oma eliitkoolide vastast kiusu ajada aastate viisi. Lootust oleks ehk ainult siis, kui direktor õigesse erakonda astuks. Praegu on ta sots, aga võimuliitlased sotsid kõlbavad Savikale vaid saapapaela sidumiseks.

2 comments:

  1. Jou, Mahvalda. Ka minu eliitvõsuke käib Reaali Eliitkoolis -nagu sa nii tabavalt ja täpselt väljendad. Ja loomulikult on mure tohutu -ennekõike muidugi sotsiaalse eliit-staatuse pärast, mis on kõigile Reaalkooli lastevanematele ülima tähtsusega.

    See, et Linnavalitsus kavandab selle nipiga Reaalkooli algklassid liita Liivalaia Gümnaasiumiga -ja algkooli Reaali juures üldse ära kaotada, on lapsevanemate ja kooli jaoks tähtsusetu probleem (sisuliselt tegeleb Linnavalitsus Reaalkooli lammutamisega). Ka see, kuidas sellise monstrumi juhtimine välja näeks, on täiesti tühine mure. Õppekvaliteet ei ole samuti tähtis -rääkimata lastest ja õpetajaist endist.

    Kõige tähtsam on ikkagi staatus, Mahvalda. Jäta see sõna hästi meelde -staatus. See on ülim hüve!

    ReplyDelete
  2. Ja ära Sa selle pärast muretse Mahvalda, kuidas algklasside lapsed Liivalaiale saavad ja tagasi koju -loomulikult on kõigil lastevanematel olemas vajalik Lexus, et oma über-eliit-last kooli viia ja keset tööpäeva tagasi koju transportida.

    Ka üksikvanemad saavad sellega suurepäraselt hakkama.

    Tegelikult on ju iga lapsevanema soov last Mustamäele kooli pannes, et laps viidaks üle näiteks mõnda Õismäe kooli -mis sellest, et liiklus on keeruline ja laps peab vahel pika maa bussini kõmpima, et koju sõita -selle eest on võimalus kogeda Linnavalitsuse hoolt.

    ReplyDelete