Monday, April 5, 2010

Kas Pullerits on jobu?

Mõned ei saa ikka veel üle Priit Pulleritsu nädalavahetuse loost Arteris, mis teatas, et eesti mees muutub järjest jobumaks. Head sõbrad, tuletan meelde, et Pullerits on seda lugu varemgi kirjutanud (vt mees.eu, PM, PM jpt) – ja alati on kogum klikke ja „korralike“ kirjutajate kriisked garanteeritud.

Niisiis ei tule Pulleritsu sugugi kahtlustada selles, et ta kogemata ajakirjandusliku väärtuse poolest kaheldavaid lugusid kirjutab, ise veel õppejõud ja puha. Tal on täielik õigus niisuguseid lugusid toota, sest ta teab, kuidas asjad päriselt käima peaksid – aga reaalselt käivad nad muidugi pisinatuke teisiti, ja eks ta ta teab seda ka. Kõige minu sõnade, mitte tegude järgi – ei ole kuulnud või?

Üldiselt on mehed ja naised ning nendevahelised suhted teema, millega saab hulluks ajada ka suhteliselt intelligentseid inimesi. Kes juhtumisi ise kuuluvad kas meeste või naiste hulka, ning on loomulikult suured eksperdid. Et arutelu mingil hetkel alati plämaks muutub, on siililegi selge, aga juttu jätkub ju kauemaks, ning selles mõttes on Pulleritsu lugu oma eesmärgi täitnud, ta kogub PM-i veebiväljaandes komme ja klikke veel tänagi. MOTT.

Veel tahaksin siinkohal meenutada, et igasuguse ajakirjanduse ülesanne on tänapäeval ikkagi eelkõige kasumi teenimine. Kuni lehm lüpsab, ei löö talle keegi kirvest selga. Nii et Pulleritsu loo taga on kaine kalkulatsioon. Ning jobuks ei saa ma teda pidada juba selle pärast, et ta suusatab minust tunduvalt kiiremini. Jõudke ise Tartu maratonil teise saja sekka, siis räägime edasi.

1 comment:

  1. Pullerits on ikkagi jobu. Sa ei vabandanud teda kuidagi välja. Ainus vabandus, et ta varem on ka kirjutanud nii :D
    Järelikult Savisaar pole ka jobu.

    ReplyDelete