Thursday, April 29, 2010

Tõprakari, tõepoolest

Savisaarlased ja ansiplased püüavad üksteise võidu näidata, kui suur tõbras vastaspool on: teie pärast ei saa lapsed sügisel lasteaaeda! Et meil on seakari, mitte Tallinna raad, teati juba ammustel aegadel. Aga oravate valitsuses pole sugugi väiksemad või vähem haisvad sead.

Lasteaed on tundlik koht, seal saavad kokku riigi ja omavalitsuse huvid, mis vähemalt Tallinnas on alati vastuolus. Mida parem Savisaarele, seda halvem Ansipile. Ja vastupidi. Nüüd loodavad mõlemad, et saab probleemi kunstliku tekitamise ja selle hilisema „lahendusega“ vastaselt valimistel hääli ära tõmmata.

Loota, et mõlemad seakarjad tülikiskumises kaotajaks osutuvad, on kahjuks ennatlik. Teised parteid peale Keski ja Reformi on meil suurusjärkude võrra vähem mõjukad. Reformi tõprategude protestihääli võib ju IRL-ile minna, aga kas Keski valija seda parasjagu sündivat „natsionaalsotsialistlikku“ parteid valib, on küll kahtlane. Kesikute võim Tallinnas püsib niikuinii venelaste häältel, seda seost juba mingi lasteaiatüli ei kõiguta. Võigas, aga tõsi.

No comments:

Post a Comment