Thursday, April 22, 2010

NATO teeb inimesed haigeks

Tänase päeva jooksul on endale kiirabi kutsunute ja ise arsti poole pöördunute hulk Tallinnas viis korda suurem tavalisest, Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul kannatavad inimesed nn NATO-sündroomi all.

„Kõik inimesed lihtsalt ei talu seda, et helikopterid neil pidevalt üle pea lendavad,“ selgitas Adlas. „Paljud tunnetavad teravalt halba õhkkonda, mida on põhjustanud üliranged turvameetmed Tallinna kesklinnas ning siia saabunud isikud, eelkõige NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ja USA välisminister Hillary Clinton.“

Adlase sõnul kurdavad patsiendid ränka iiveldust ja oksendamist, seletamatut hirmutunnet ja paanikahooge. Raskemate sümptomitega ravile jäetud haigeid on kümmekond, enamik saab siiski vaid rahusteid ja nad saadetakse koju kosuma.

Adlas paneb koju saadetud tõbistele südamele, et nad ootamatult saadud puhkepäeva netist uudiste lugemisele ei kulutaks. „Tänases meedias üleekspluateeritud sisutühjad väljendid nagu „militaarsete ja ülesehituslike pingutuste jätkumine“ või „idapartnerite sihtriikide haldusvõimekuse tõstmine“ võivad teid kohe jälle oksendama panna,“ hoiatab ta.

No comments:

Post a Comment