Tuesday, April 6, 2010

Lenda, Sõrajalg, lenda!

Tänases Õhtulehes leidub homeerilist naeru põhjustav lugu perekond Sõrajalgadest, kes olevat ülestõusmispühade ajal – sellal kui vagad inimesed tegelevad sisekaemusega ja ootavad lunastajalt pattude andeksandi – ühe Saaremaa külakese kohal kopteriga ringi pläristanud, otsekui kui oleks kolmas ilmasõda lahti.

Vagad külaelanikud ei ole vist aru saanud, et gospellaulikutest koosneva äriperekonna meespooled soovivad lihtsalt jumalale lähemale jõuda. Nimelt selle pärast nemad ometigi kopteri soetasid ja lendama õppisid, et vanajumalale külla sõita või siis vähemalt pilvepiiri taha piiluda, missugune on see armas taevane isa, kes nende peale ülalt alla vaatab ja annab andeks kõik võlad ja maksupettused, mis – kui TV1 aegadesse tagasi vaadata – määrisid ka mitme teise lugupeetud inimese nime.

TV1 jäi omal ajal mäletatavasti pangale – tollal polnud see midagi erilist, tänases kontekstis on see siiski päris naljakas. Jalad ise tulid supist suhteliselt puhtalt välja nagu ka hilisematest jamadest. Vahel kirjutatakse küll, et nad elavad peost suhu, aga millegipärast ei kaldu keegi seda uskuma. Et Sõrajalgadel on jumalaga eridiil, seda tõendab kas või asjaolu, et vaatamata segastele rahaasjadele pole neid eales korralikult vahele võetud, ammugi siis pokri pistetud. Aga küllap päästaks issand ise nad sealtki välja.

No comments:

Post a Comment