Saturday, April 17, 2010

Suitsetajad tulid kapist välja

Tartu nikotiinisõltlased on leidnud geniaalse viisi, kuidas kõrtsis suitsu tõmmata nagu vanasti. Neil käib seal igapäevane kinnine üritus, kuhu tellitakse toitlustusteenust. Sest kui te väljas sööte, ei tohi suitsu teha, aga kui te väljas suitsetate, ei keela keegi teil söömist. Nagu seletab suitsusõprade baari rajaja.

Jääb ainult imestada, kuidas ei tulnud suitsetamisvastase seaduse väljatöötajad omal ajal selle peale, et kellelgi selline lihtne ja leidlik mõte võib tulla. Nii head seadustetundmist oleks patt laita. Vaid pahatahtlik filoloog kõngutab pead: jajaa, see pole mitte juhus, et suitsiid tuleb eesti keeli sõnast suits. Loodetavasti ei pane PM-i lugu kollektiivset suitsiidi sooritavate suitsetajate üritusele kabelimatsu.

Klubilistel on ju nii tore koos õlleklaasi taga suitsurõngaid lakke puhudes keemiaravi kogemusi vahetada ja nalja visates kokku rehkendada, kui palju päevi on tohtrid neile veel elada ennustanud. Teeninduse täielikkuse huvides võiks baar sõlmida otsekorralduse matusebürooga, et igaüks, kes varbad sirutab, saaks otse kõrtsust kalmistule.

5 comments:

  1. Kui täiskasvanud inimene terve mõistuse juures olles ennast kahjustada tahab, ega siis teistel polegi sinna midagi ütelda. Peaasi, et teisi ei kahjusta - ja mittesuitsetajad sinna ju ei trügi. Selles mõttes ei puutugi niisugune tegevus tubakaseaduse reguleerimisalasse.

    ReplyDelete
  2. Meie kõigi makstud haigekassamaksust tohterdatakse ka kopsuvähi ja muude suitsetamisega seotud tõbedega inimesi. Tubakaseadus või mitte, aga statistiliselt võttes nood inimesed varastavad meie tagant.

    ReplyDelete
  3. Madis, järsku tembeldaks kiirsöögikohtade külastajad ka varasteks, rasvumine ja südamehaigused käivad ju käsikäes. Joodikud on ka värdjatest vargad, kes ei anna ühiskonda oma panust.

    Kõikjal on ainult vargad, raisk! *irooniaga*

    ReplyDelete
  4. Saksamaal on juba ammu ju selline süsteem. Lisaks on ööklubides korraldatud asjad nii, et enne sisenemist pead allkirjaga kinnitama, et tuled erapeole jne.

    ReplyDelete
  5. Eks ta õige oleks - tõsi kiirsöögikohad pole süüdi - ma ise olen päris mitukümmend lisakilo põhiliselt kodutoiduga omananud :)

    > Pennu said...
    >
    > Madis, järsku tembeldaks kiirsöögikohtade
    > külastajad ka varasteks, rasvumine ja
    > südamehaigused käivad ju käsikäes

    ReplyDelete