Friday, April 9, 2010

Nõlvak, kurat, ära enam tee!

Kui inimesel on korraga nii palju aega kui ka palju raha, siis läheb tema lolliks. Rainer Nõlvaku egotripp „Teeme ära 2008“ läheb riigile maksma miljoni, nagu teatab Päevaleht. Aga ega mees siis veel maha rahunenud ei ole.

Eelmisel aastal korraldas jõudeelust vaevatud Nõlvak mõttetalgud, mille alla pandi ka muide hulgaliselt riigi raha magama. Inimesed tulid kokku ja lamisesid, kirusid riiki ja läksid laiali sama targalt kui kokku tulles. Mis neist ideedest pärast edasi sai, sellest ajalugu vaikib.

Sel aastal arvas Nõlvak, et peaks õige venelastega ära leppima. Sellest ei saanud asja, sest eestlastele hakkas tunduma, et nad pole venelastega tülli läinudki. Noh, sel aastal tuleb siis talgupäev. Ega ilma Nõlvakuta inimesed ju omavahel midagi kokku leppida ei saa. Tuleb ikka enne lehes Nõlvaku pilti vaadata ja lugeda: „Talgud polnud mingi tuim töö, seal otsiti endale tulevast.“ Nii et üritus on ainult vallalistele.

Aga tegelikult unistab Nõlvak maailma päästmisest. Ükskord oma Florida maja vannis ligunedes oli ta aru saanud, et nimelt tema peab maalased õigele teele juhatama. Vaat nii juhtub inimestega, kellel on aega ja raha ülearu. (Selle blogisissekande pühendan Mart Pukile, kes küsis esimesena, kas keegi on kuulnud üritusest nimega „Ärme teeme“.)

2 comments:

  1. Üritus Ärme Teeme 2010 meeldib mulle väga.
    Kallid kaasmaalased ärge tehke 1.mail midagi, mis kaaskodakondseid häiriks. Ärge ronige kenade inimeste õuele tegema seda, mida selle õue omanik ei taha.
    Kes kurat on see tark, kes teab, mis teisele parem.
    Karta on, valitsema saab ikka bolševike jõud – sadade inimeste mikrokosmos rikutakse enda meelest üllameelsete talguliste poolt,

    Mart

    ReplyDelete
  2. > Nõlvaku egotripp „Teeme ära 2008“
    > läheb riigile maksma miljoni

    Oot, minumeelest oleks maaomanikud, sealhulgas ka meie riik, pidanud oma maad ikka ära koristama ja selle risu võsast väljatirimine oleks ka riigile maksnud veel mitmed miljonid lisaks.
    Ma saan asjast nii aru, et see üritus on neli, kes tahavad jäätmekorraldust äriks pöörata, ikka veel nii pinnuks silmas ja nii üritatakse ühe kõrbenud prügiäriseltskonna (Utileek) saamatus ikka ja jälle Teeme Ära seltskonnale kaela määrida.


    Lahtiütlus - ma ei ole osalenud ei 2008 a ega teistel Teeme Ära üritustel.

    p.s. võimalik, et mul on probleeme blogipostitustes peenema iroonia tabamisega.

    ReplyDelete