Saturday, April 10, 2010

Savisaar murdis Fritze

Põhimõtteliselt on Mikko Fritze lahkumisel kultuuripealinna projekti juhi kohalt kaks võimalikku põhjust. Esiteks, ta hakkas aru saama, et on käed löönud vanakuradi endaga, st kesikutega. Eriti ilmseks pidi kesikute loomus talle saama napilt kriminaalasjast pääsnud Jaanus Mutli pagendamisel linnavalitsusest kultuuripealinna.

Teine ja märksa tõenäolisem põhjus on aga see, et lahkumisavalduse kirjutamisega jõudis lõpule Fritzele kingaandmise protsess, mis algas siis, kui Savisaar avalikustas tema palganumbri. See lausa nõudis avalikku verevalamist, mis ka järgnes.

Võime aga spekuleerida selle üle, kui kõva mees see Fritze päriselt on. Eesti pressi andmed võivad olla puudulikud, aga nendest ei ilmne kõrgharidust. Enne Goethe instituudi juhtimist Uruguais ja Tallinnas oli Fritze vanurite hooldaja, abiline pagariäris, publiku soojendaja ja reklaamiürituste planeerija.

Nüüd kultuuripealinna ainujuhiks jääv Mutli võib aga taas paruka pähe tõmmata, kui väljamaalased tulevad, ja italianodega lõbusat loba ajada. Ehk kutsub mõni külla ka, siis ei pea edaspidi nende piinlike kinkekaartidega jamama.

No comments:

Post a Comment