Wednesday, April 7, 2010

Kosmosetehnoloogia bussis

Neil õndsatel aegadel, kui Tallinna linna juhtis veel Jüri Mõis, kellega erinevalt Edgarist alati nalja sai, tõmmati mäletatavasti paberpiletite asendamisele kiipkaardiga vesi peale. Mõis teatas, et mõttetu kosmosetehnoloogia koht ei ole ühissõidukis. Seal tuleb rakendada ikka lollikindlat süsteemi, milles igaüks aru saab.

Kosmosetehnoloogiaprojekt oli aastatuhande alguses abilinnapea Priit Vilba vedada. Kõige paremini mäletame Vilbat muidugi selle järgi, et ühel pressikonverentsil soovitas ta teravaid küsimusi esitanud naisajakirjanikule vibraatorit. Tollal maksis Vibra-Vilba projekt 90 miljonit, praegune linnavalitsus targu summadest vaikib – nagu ka sellest, kuidas kogu see kiibivärk töötab. Ega nad ise ka täpselt ei tea. Ma ei imestaks, kui kiipkaardijura osutuks samasuguseks aeg-ajalt välja vupsavaks fantoomiks nagu Lasnamäe tramm.

Poliitikast ja kommunaalpoliitikast on Vibra-Vilba edaspidi eemale hoidnud, jäähokiliidu juhatuses sitsib ta muide ikka edasi. Mõis hülgas poliitika ja tegutseb eduka ärimehena ning hoolimata sellest, et ta ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellel oleks kodus raamaturiiul, pole ta sugugi loll mees. Mida ma näiteks kiipkaardisüsteemi ajakirjanduses õigustava transpordiameti juhataja Andres Harjo kohta hoobilt väita ei julgeks.

No comments:

Post a Comment