Sunday, April 4, 2010

Edgar, keela koerapidamine!

Mitte ainult Rein Lang pole viimse piirini viidud, vaid ka mina. See kirjeldamatult ropp koerasitaterror Tallinna kesklinnas, eriti Kadriorus peab lõppema. Sel aastal on lume sulamisega alati kaasas käiv jõledus iseäranis suuremahuline ja kohutav.

Ja ma ei piirdu siinkohal sugugi ainult sihitu soigumisega. Koostasin Edgar Esimesele ettepanekute paketi, ähvardades teda Euroopa inimõiguste kohtuga, kui ettepanekuid ellu ei viida. Sest et puhta jalaga jalutamine on ometi inimõigus. Kui mina ei kaebaks, teeks seda kultuuripealinna (lubage naerda) sattuvad kultuursed eurooplased niikuinii.

Niisiis: nõuan koerapidamise keelamist. Kuivõrd loom on loll ja tema pidaja on nürimeelne – selle asemel et võtta kilekott ja reostus likvideerida, vahib ta oma eluka teo tulemust heldinud pilgul –, siis tuleb selline koera ja inimese pervesne suhe üleüldse ära keelata. Hiljemalt kultuuripealinna teostumise ajaks.

Nii et jääb ka väikene üleminekuaeg. Aga täiesti viivitamatult tuleb sisse seada koerapidamismaks. See olgu nii räige, et maamaksutõus ning paadimaks ja müügimaks lähevad kõigil kohe meelest ära. Ta moodustagu pool loomaarmastaja sissetulekutest (ebaseaduslikud kaasa arvatud). Mingist toimetulekupiirist see maks ei hooli.

Aga see pole veel kõik. Kuni veel penisid leidub, peavad kõik koeraomanikud nädalavahetused koristustöödel viitma. Ja kui nt Pirita ja Nõmme peaksid puhtaks saama, võib koristustöölised alati saata Kadriorgu – see on nii ilgelt rüvetatud paik, et tööd jätkub pikemaks ajaks.

1 comment:

  1. Mereäärsel teel on luigesitta kah! õnneks pesi üleeilne vihm kõik puhtaks, nii et selleks korraks võib savisaare rahule jätta.

    ReplyDelete