Monday, January 24, 2011

Edgar ja Evelin, kvaliteetmeelelahutajad

Pruugib mul vaid korra ära käia, kui Savisaarel jälle uus jama majas. Pidi teine koosolekutel pidevalt silma looja laskma. Kah mul uudis! Ta on ju isegi kaamerate ees maganud, ja kes vähegi tahtnud, on seda oma silmaga näinud. Nii et Randpere murrab sisse lahtisest uksest.

Mõned imestavad, et kesse Randpere niisuke on. No see on ikka seesama Randpere, kes pages omal ajal koos Leila Milleriga (vt nt siit) Rootsi ja tuli sealt siis tagasi kah. Sai siin äris selja valgeks ja astus Reformierakonda, aga laiad massid teavad teda muidugi hoopis telesaatest „Laulud tähtedega“, mille ta koos Eda-Ines Ettiga ära võitis. Kuigi seal oli selline tingimus, et üks kahest ei tohi professionaalne muusik olla. Ühesõnaga, jõledamat sohki tehti.

Randperel on õõvastav komme kõiki sinatada. Helistab talle näiteks ajakirjanik elus esimest korda, Randpere räägib „sina“ nagu vana tuttavaga. Seda juhul, kui tal on hea tuju. Kui ei ole, siis sõimab nagu veovoorimees. See sinatamise komme on poliitikute seas üldse üsna levinud – Randpere koduparteis, Reformis, pole asi veel nii räige, aga IRL-i respublikaanne tiib sinatab võhivõõraid inimesi teatud erilisel, ilmselt Peep Vainu koolituste käigus omandatud mesimagusal toonil.

Aga Savisaar erutab inimesi, peaaegu sama palju kui Evelini mütsike ja kõhuke, nii et tema nime kasutades pääseb kergesti püüne peale. Pagan küll, magab maksumaksja raha eest, nagu üks kommentaator tabavalt märkis – magagu Hundisilmal, tuleb odavam! Ent tegelikult peaks maksumaksja õnnelik olema, et Edgar ja Evelin tema kujutlusvõimet tema enda raha eest pidevalt toidavad. Nii kvaliteetset meelelahutust oma raha eest ei saagi.

No comments:

Post a Comment