Sunday, January 16, 2011

EÜS pürib võimule

Mitte et ta juba võimul ei oleks. EÜS-ist on sirgunud arvestatav hulk riigimehi (jutumärkidega ja ilma), kelleta meil ei oleks sellist Eesti Vabariiki, nagu me seda tunneme. Erinevalt näiteks vabamüürlastest, illuminaatidest või juudi vandenõulastest on EÜS-i liikmeskond täiesti avalik. Seda nimekirja tasub vahel sirvida.

Roheliste kaudu võimule pääseda otsustanud seltskond on kõik juba vanad sõbrad, nagu Strandbergki tunnistab (PM). EÜS-i kuuluvad Strandberg ise (loe siit), väike Tarand (loe siit) ja muidugimõista Eerik-Niiles Kross (loe siit), kelle isa Jaan Krossi matused olid Eesti riigi ja EÜS-i läbipõimumise parimaks näiteks. Polnud aru saada, kas Toomas Hendrik Ilves osales seal EÜS-i liikmena – mille värve ta kandis – või Eesti riigi presidendina. Jäi mulje, et EÜS ja EV ongi üks ja sama asi.

Mida teeb selles seltskonnas Artur Talvik, on muidugi arusaamatu. Ma arvan, ta ei saa isegi aru, mis mängu on sattunud. Kui koitma hakkab, võib juhtuda sama mis Trubetskyga. EÜS-i ei kuulu ta ilmselt põhjusel, et pole kunagi käinud Tartu ülikoolis.

2 comments:

  1. Talvik on minuteada lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia näitlejana - oli Nüganeni, Noormetsa, Reemanni jt kursusekaaslane:)

    ReplyDelete
  2. Tänud, ma leidsin nüüd ka üles. Just nii ongi. Lavaka 13. lend.

    ReplyDelete