Wednesday, January 5, 2011

Kapo on lammas

Kõik, kes lootsid, et Savisaare päike on kohe-kohe loojumas, said suurejooneliselt tünga. Edgar Suure järjejutt seiklustest kapos on alles hoogu sisse saamas ning esimene osa on tõeliselt muhe lugemine. Kõik väljaanded on selle Pealinnas ilmunud jutukese mõnuga ümber trükkinud.

Jutuajamine Aegiga ei olnud muidugi üldse mingi ülekuulamine ja kapo mehed naeratasid kogu aeg viisakalt: me teame, armas Edgar, et sa oled süütu nagu talleke. Ainult see kiriku asi neile ei meeldinud. Pakkusid kohvi ja puha, ainult et millegipärast tuli Edgaril pärast selle joomist uni peale. Järsku oli tibake polooniumit sees? Nüüd käib Edgar muudkui ringi ja kiirgab ega kavatsegi looja minna. Ja lindid aina huugasid, aga mis Savisaarel sellest, sest tema on lasknud diktofoni endale juba ammugi kaenla alla õmmelda.

Klandorfil on vist õigus: kapo on lammas jah (PM). Oleks ikka pidanud laskma Savisaarel selle raha Venemaalt kätte saada, mitte „tõkestama“. Oleks vähemalt mingigi keiss. Ent kahjuks pole küll seegi meie seaduste järgi kuritegu. Kapo oleks pidanud Savisaart õhutama mingile korralikule kuriteole ja siis tal sobival hetkel käed raudu lööma. Kaamerate ees kongi paiskama ja kinnimajasse jätmagi. Praegu on draama muutunud farsiks, millel on kalduvus käänduda kergekaaluliseks komöödiaks.

2 comments:

  1. _"Praegu on draama muutunud farsiks, millel on kalduvus käänduda kergekaaluliseks komöödiaks."_
    ....mille järelmed tuul puhub laiali nagu kuivand elevandi sõnniku.

    ReplyDelete
  2. Kle,sellest ministrist kes kasoiinos mängis maha 1,5 miljonit ilmus lehes vaid paar artiklit.

    Kas savipäts annab kapo kohtu alla või mitte?

    ReplyDelete