Wednesday, February 16, 2011

Salastavad nagu jõuavad

Eesti riik on sulgumas. Ehkki ametnike nimesid ja kontakte salastada soovinud eelnõu jäi vastu võtmata, näitab selle poolt hääletatanute nimekiri selgelt, kuhu poole asjad liiguvad, kui oravad valimised võidavad. Mis jääb tegemata selles riigikogus, tehakse ära järgmises.

Langi ähvardused ajakirjanike suunas näitavad, et eelnõu tegelik mõte oli ajakirjandusvabaduse piiramine ajakirjandusvabaduse sildi all. Eelnõu, mille olevat olnud arhiivide avamine ajakirjandusele, toovat nüüd kaasa selle, et seni „pehmete nõuete“ alla käinud teave muutub riigisaladuseks (Delfi). Selles on loogikat täpselt sama palju kui meediavabadust piirava seaduse nimetamises allikakaitseseaduseks.

Töötukassa ei hakanud mingeid seadusi ootamagi ja salastas juba kõik ära. Et ei saaks enam välja tulla, kui Meelis Paavel otsustab jällegi oma naise vennalt helkureid tellida. Kaitseministeeriumi kodulehelt ei leia kõigi ametnike nimesid juba ammugi. „Nemad“ teavad meie eest, mis meile parem on ja kuidas asjad käima peavad, aga me ei tohi nimepidi tunda neid, kes otsustavad.

No comments:

Post a Comment