Sunday, February 6, 2011

Ott Lumi australopiteekused

Kui kampsunite ja bezrublika meeste naginaid ajakirjandus ikka teinekord vahendab, siis vähem uuriti seda, miks lahkusid poliitikast Taavi Veskimägi ja Ott Lumi, kelles esimene on alati käpp koalitsiooni kritiseerima ning teine klassifitseerib suure suuga riigikogulasi. Huvitav oleks teada, missugusesse liiki Lumi ennast tagantjärele paigutaks?

Minu meelest oli Lumi kui riigikogulase näol tegu stiilipuhta australopiteekusega: „Puudub personaalne poliitiline agenda, hoiab kinni tubasest tööst, poliitiline eksistents 100% sõltuv parteiliidri armust. Ohutu tüüp, kuna me ei tunne teda. Selle liigi esindajaid võib olla kuni 1/5 parlamendist. Liigi baasinstinkt meedias on: “Run, Forrest, run!”, kuna kokkupuude meediaga talle reeglina head ei tähenda.“ (ÄP ümberkirjutus Lumi ettekandest)

Kui 2009. aasta sügisel raputas avalikkust pedofiil Kaur Hansoni vahistamise teade, langes vastselt poliitikast eemaldunud Lumi nimele juhtumi IRL-i poolse kommenteerijana märkimis- ja kahetsusväärselt suur koormus. IRL valvas hoolega, et selle ebamugava kaasususega seostaks end avalikkuses võimalikult vähe parteilasi. Res Publica sünni ajal Hansoniga tihedalt koos töötanud Lumi tunnistas, et teadis Hansoni vahistamisest varem kui avalikkus (PM), sama selgus Taavi Veskimäe kohta (EPL).

Korra rahandusminister olla saanud, siis aga erakonnas ebasoosingusse sattunud Veskimägi lahkus poliitikast paar kuud varem kui Lumi. Siseopositsionäärina võimuliidu ja oma partei poliitikat arvustav Veskimägi käis ühest kanalist teise, kraaksudes häda ja õnnetust, mis muidugi tuligi, kuigi vaevalt selle pärast, et Veskimäge enam riigi rahakotti valvama ei lastud. Eleringis saab ta palka ligi kaks korda rohkem kui riigikogu lihtliikmena.

No comments:

Post a Comment