Friday, February 18, 2011

Mitte midagi ei juhtu

Viimase aja trend on, et ajakirjandus toob avalikkuse ette šokeerivad faktid halvasti lõhnava äri ja poliitika põimumisest, lood ilmuvad, neist räägitakse – aga mitte midagi ei järgne.

Mõned näited. Savisaare Lichtensteini-laen ja rahaküsimine Venemaalt. "Tõekomisjoni" katkise plaadi tehnika on olnud niivõrd tulemuslik, et nüüd kõnelevad juba ajakirjanikudki „kirikuskandaalist“, unustades täiesti ära, et kõne all oli rahaküsimine erakonnale. Aga kapo tõkestas, kuritegu polnud.

Vitsuti relvamüük Liibüasse. Vitsut ise nimetas „Pealtnägija“ lugu algeliseks ilukirjanduseks, aga rohkem ei räägi ta midagi, küsigu Äripäev kas või sada korda. Küll nad ükskord ära tüdinevad.

Ljadovi salalindid. Juba alguses haistis ÄP, et lugu ulatub Eesti poliitladvikuni välja, aga kas seda on suudetud tõestada? Ei, kahjuks mitte.

Rahumägi keiss. Surematu kõhusügamise foto ja korralik ajakirjanduslik töö, mis väärib Bonnierit isegi sellele vaatamata, et palju konkreetseid küsimusi jäi ja jääbki vastuseta. Ent kas sellel oli ka reaalne, eluline tulemus? Ei. Rahumägi on kapokomisjoni esimees edasi ja tema hiiglaslikku lõusta peab vahtima kaubakeskuses.

Ja Äripäeva tänane lugu Riho Undi varjatud ärihuvidest. Taas hunnik vastamata küsimusi, millele vastuseid ei leitagi, sest ega „väike Hanschmidt“ loll ole.

Eesti ajakirjandus on liiga vaene, et suuta kõiki neid asju lõpuni uurida. Tulemuseks on, et viimase aja juhtkirjad koosnevadki ainult küsimärkidest. Poliitikute vannutamisest vastuseid andma. Vastused aga jäävad tulemata.

6 comments:

  1. Kus teeb eestlase ühiskondlik käitumismuster selle vea, mis lubab nii teha? Miks on meil võimul rõvedad jultunud ausa näoga pätid?

    Isamaaliit lülitati ostetud häältega suurkogul sisuliselt respublicaks ja keegi kurat erakonnas sees rohkem kisa ei tee. Kuidas üldse keegi saab sellise mentaliteediga inimesi uuesti parlamenti valida, kui sisevalimised juba nii tuugalt tasa lülituvad?

    ReplyDelete
  2. Kuda Sõõrumaa ostis ära riigikogu sa ei maininudki.
    KAPO ja Eesti Politsei organisatsioon,ning Eesti Riigikogu on õigustühised ehk kehtetud.
    Saates:
    Äripäev Eetris 2011-02-01
    Täna räägime Egiptuses puhkenud rahutuste mõjust eestlaste rahakotile. Oliver Kruuda suuromanduses oleva Luterma probleemidest, lähiaastatel riiki kummitavast pensioniraha puudusest ning Eesti Energia ja Veolia vahelisest vägikaikaveost prügiturul.

    (Aivar Hundimägi)
    räägitakse,et Urmas Sõõrumaa andis riigikogule kümnist.See tähendab juriidilises keeles,et Urmas Sõõrumaa andis pistist või altkäemaksu.Kuna riigikogulased võtsid altkäemaksu siis nad sooritasid kuriteo.KAPO ja Eesti Politsei pole riigikogulasi vastutusele võtnud siis nende tegematajätmine tähendab kuritegu.Kuriteo sooritanud riigiametnikud on õigustühised ehk kehtetud.

    ReplyDelete
  3. Vana tõde- rikkad tõllas, vaesed võllas. Pättidele antakse ka vanglas rohkem õigusi kui vanglaametnikele. Moraalikriis alates EV taasiseseisvumist, nagu hullud koerad lahti, kes suurema tüki endale saab kahmata ja mida ära erastada-varastada. Eesti on pättide paradiis!

    ReplyDelete
  4. Kle,Mahvalda,ma teises kommentaaris pakkusin lahendusi aga sina õnnetukene kustutasid selle....

    ReplyDelete
  5. Lugupeetud Mahvalda,palun külasta Lembit Merilat ja küsi temalt kas omavalmistatud elektrituulikud ja päikesepaneelid annavad elektrit tasuta...
    Sa ei pea mind uskuma aga see on fakt,et selline tehniline lahendus tõmbab vee peale banaanivabariigile...tõmbab vee peale kogu maailma pangandusele...paneb kosuma Eesti rahvuse...

    ReplyDelete
  6. Elekter, ma olen Sulle varemgi öelnud, et olen Sinu spämmist surmani tüdinud. Aja omi asju mujal. See on nüüd viimane kord, kui ma seda ütlen, edaspidi tõmban lihtsalt kõik maha.

    ReplyDelete