Monday, February 14, 2011

Lennart Meri keerab hauas teist külge

Oleks õnnis Lennart teadnud, mis Nokiaga juhtub, ei oleks tema mitte vaesele eesti rahvale oma Nokia leidmist soovitanud. Soomlased on oma majanduse lipulaeva pärast sügavas masenduses, sest Microsoft nalja ei mõista. Kõigepealt neelab alla, siis seedib ära. Ma küll ei usu, et need telefonid on, mis seal lõpuks välja tulevad.

Igasugune elektroonikavärk on eestlastele tegelikult võõras, kuigi muljet tahame jätta teistsugust. Aga kaua see neid valitsuse läpakaid aafriklastele näitad ja kinnitad, et see ongi e-riik, tõeline tiiger. Aafriklased on tiigreid ennegi näinud ning mõistavad neid ka paremini pidada. Eestlastele sobivadki paremini mäletsejad loomad, heina teha mõistab mõni veel tänapäevalgi, aga tiiger on ometigi kiskja ja tahab toorest liha. Kui seda ei saa, sööb peremehe ära.

Parts, näe, palub jumalakeeli et Eesti e-tiigri koomat pealkirja ei pandaks, aga sõnakamad mehed ütlevad otse ära see kärnas loom enam surivoodilt ei tõuse (EPL). Digiretsepti mäletate? E-kooli jamad tulevad tuttavad ette? Kui ikka elulised asjad ei tööta, siis võiks selle e-hääletamisega kekkamise kah ära lõpetada. Valimised on siiski vaid korra nelja aasta tagant ja valida pole niikuinii kedagi.

Eestlasel pole vahet, kas teha tööd Nokiale või Ericssonile, Elcoteqis panevad hariduseta naisterahvad näljaajal pisikese palga eest ükskõik mis vidinaid kokku. Meie osaks on nii või teisiti olla odav tööjõud, vahet pole, kas tulemus läheb tiigri kõhtu või lehmale allapanuks. Iseasi oleks, kui Nokia jällegi kummikuid tootma hakkaks. Neid läheb siinmailgi vaja ja pole võimatu, et neid mõistetaks meilgi valmistada. Hea lehmapeedipõllul kuiva jalaga koperdada.

No comments:

Post a Comment