Saturday, April 9, 2011

Veerpalust tehakse Tätvere

Hea küll, tehti feissbukis toetuslehekülg. Inimesed tahavad ennast ikka kuskil välja elada. Aga kui see inimketijutt pihta hakkas, tundsin kerget iiveldust. Einojah, aga kuidas oleks laulupeoga? Üldrahvaliku korjandusega, juhuks kui Veerpalu peaks sponsoritele raha tagasi maksma? Kas tõesti sünnib esimene eesti päris oma kirik, Veerpalu-nimeline usuhullude sekt?

Veerpalu-usku kuulutavad juba juhtkirjad, uudiste pealkirjadest pole mõtet rääkidagi. Usun süütusse, ei usu süütusse. Psühholoogid kõnelevad rahvus- ja ühtsustunde erakordsest kasvust ning puudub veel ainult väide, et alles Veerpalu keiss sünnitas eesti rahva tõelise eneseteadvuse. Teda toetades mõistsime viimaks, kes me tõeliselt oleme, ruiraraa.

Asi on täiesti jamaks kätte läinud, mõistate. See võib lõppeda tõelise Veerpalu-tülgastusega, eriti kui see kohtusaaga kord läbi peaks saama ning ametlikult kinnitatakse, et proovide tulemused jäävad sellisteks, nagu nad on. Siis võib armas eesti rahvas muidugi vanajumalale endale apellatsioonkaebuse teha, kui see kõik juba niikuinii usuküsimus on. Vanajumal juba pissiproovi ei taha ja vada reeglitest ei hooli.

Tõenäolisemalt siiski väsib rahvas varsti Veerpalust lihtsalt ära, tüdineb. Nagu läks Matvere ja Tättega. Enne ärasõitu käidi küll kontserdil koogutamas, meeleliigutuses põlvi väristamas ja pisarat pühkimas, aga kui igast kanalist hakkas Tätveret oksendamiseni tulema, hakkas vastu isegi massidele. Üledoos ei pruugi küll tappa, aga enesetunde võib tõeliselt vastikuks teha.

3 comments:

  1. tõesti võiks inimesed üle saada

    ReplyDelete
  2. Jajaa, suurem osa on tõesti kaasajooksikud, ainult tõelised fännid/toetajad jäävad igavesti truuks oma iidolile. Ka siis, kui Veerpalu puhul WADA otsus muutmatuks jääb.
    Oled oma arvamuse avaldanud ja ma aksepteerin seda, aga minul on oma arvamus, palun, aksepteeri ka Sina seda!

    ReplyDelete
  3. Olukorras, kus seda proovi AV-lt võeti pea, et iga poole tunni takka, et mitte öelda kogumiskotike oli lausa otsa seotud, siis sellises kammis ma ei usu, et AV manustas mõne kahtlase biljuulja, lööge puuga pähe- no ei usu.
    Nüüd, kus selline asi on siiski nagu tõeks saamas, siis tuleb näpuga näidata ilmselt nende suunas, kes teda nagu ümbritsesid- söötsid-jootsid ja panid magama.

    ReplyDelete