Friday, April 8, 2011

Äripäev palkas arsti

Kuivõrd mitte üks tohter enam Äripäeva ajakirjanikke ei ravi, tuli väljaande palgale võtta arst, kes lehetöötajaid terviseprobleemide korral nõustab ja vajaduse korral ka retsepte väljastab.

„Meil ei olnud enam teist võimalust, sest arstide ringkaitse Eesti Vabariigis on ületanud taluvuse piiri,“ märkis peatoimetaja Meelis Mandel. „Kui meie ajakirjanik Kadri Jakobson viimati perearsti uksest sisse astus, hakkas too röökima, hullunult kätega vehkima ning kutsus turvamehed. Kadri pääses vägivaldseks muutunud tohtri käest õnneks siiski vigastusteta.“

Bonnierid on kokkuvõttes asjaga isegi rahul, sest oma meediku palkamine võimaldab märkimisväärset kulude kokkuhoidu. Kuivõrd ametliku tervisekindlusega ei ole äripäevlastel tekkinud olukorras enam midagi peale hakata, pole ka palkade pealt enam sotsiaalmaksu tasuda tarvis.

Äripäevlaste tervist silmas pidama palgatud meedik Roosi Rõõm tõdes, et tema vastsed hoolealused on üldiselt terved nagu purikad. „Peavalu on selles toimetuses tundmatu nähtus,“ tõdes ta rahulolevalt. „Aga kui vaja peaks olema, saan kõigega hakkama, kas või pimesoole opereerimisega.“

Arstid keeldusid Äripäeva töötajaid ravimast lehes ilmunud kriitiliste kirjutiste pärast, mis paljastasid ravimifirmade arstidele suunatud koolituste reklaamürituslikult alatu iseloomu.

No comments:

Post a Comment