Wednesday, April 6, 2011

Veerpalu pissi jahtides

Veerpalust hakkab juba täitsa kahju. Ajakirjanikud on valmis sisse murdma kuhu tahes, et tema pissiproovid kätte saada ja neid oma mõistuse kohaselt testida. Kisma tähtsa uudise esimesena avaldamise nimel lõpeks ilmselt sellega, et kallihinnaline piss aetaks maha ja mitte keegi saaks mitte kunagi teada, kuidas sellega lugu oli.

Muudkui nõutakse, et Veerpalu teeks pressikonverentsi ja tunnistaks üles, kas ta tarvitas dopingut või mitte. Ainult et Veerpalu ise ei pruugi ausat vastust üldse teadagi. Oletagem, et esimene proov näitas dopingut. No kust sportlane teab, miks see nii on? Tema sööb ja joob, mis talle ette antakse, ega siis pudrule peale vaadates aru ei saa, kas seal on mingi kahtlane sodi sees või ei ole. Aga võib-olla sokutas Alaver talle midagi tee sisse? Kust vaene Veerpalu seda teada võib, mida treenerid talle sisse söötsid?

Alaver on kahtlane, seda ma ütlen küll. Mis jutt see on, et täna on südametunnistus puhas. Aga homme äkki ei ole, ah? Sportlase asi on sporti teha, mitte iga sööki kurjalt kahtlustada ja kümme korda testida lasta, kuni toit ära jahtub. Kui mingi jama on, siis on süüdi ikka need, kes talle pahasid aineid andsid.

No comments:

Post a Comment