Monday, May 31, 2010

Rein Lang meediaministriks

Marko Värsisepp-Salmitagujal on tuline õigus: meie meedia on otsast otsani haigust täis. Seda ravi või ära ravi – nii kui hepatiit ühest otsast taanduma hakkab, murrab kollatõbi teisest otsast sisse. Validool peab kogu aeg keele all olema, muidu ei kannata ei lugeda, vaadata ega kuulata. (PM)

Niisiis oleks igati teretulnud, kui minister meedia oma hoole alla võtaks. Esimesena kandidaadina tuleb pähe Allan Alaküla, kes on tegutsenud abilinnapeana meedia alal, praegu aga esindab Tallinna Brüsselis. Teisena võiks välja pakkuda Raivo Palmaru, kes oli ka kunagi ajakirjanik, aga astus siis samuti sita sisse ehk poliitikasse. Kultuuriminister olles viskas ta ETV ajakirjanikud oma kabinetist välja ja helistas kohe ETV tollasele juhatuse esimehel Ainar Ruussaarele. Nalja sai Palmakaga kõvasti, sest närvid pole mehel kiita.

Tõelist kirge ajakirjanduse suhtes tunneb ka praegune justiitsminister Rein Lang, kes on pärast Delfi eelnõu loomulikku surma võtnud südameasjaks allikakaitse. Ajakirjanikud pole Eesti riigis ennast eales nii turvaliselt tundnud kui Langi hella seadustloova käe all. Miks mitte turvatunnet veelgi suurendada.

No comments:

Post a Comment