Sunday, May 2, 2010

Uudis kõntsaga segamini

Delfi põhiline häda ei seisne mitte kollasuses, vaid selles, et uudist esitatakse saastaga segamini: lugejate loodud sisu pakutakse samal levelil kui reporterite ja toimetajate toodetud sisu. Eemaletõukav on klikkide väljapeksmine küsimusega „Mis sina arvad“, sest see, mida lugeja arvab, ei huvita ometi keda kuraditki. Peaasi, et ta lihtsalt mõne aja lehel püsiks ning veel midagi klikiks.

Päeva kommid, nädala kommid, rahva hääled ja muu niisugune võivad ju põhimõtteliselt olla, kui parema tootmiseks raha pole, aga nad peaksid olema ajakirjanduslikust sisust otsustavalt lahutatud. Delfi näib aga arvavat, et ega lugeja niikuinii aru ei saa, mis on mis (kahjuks on see enamasti tõsi), ja serveerib igasugust jama uudisega segamini.

Teine, aga esimesega seotud häda on lootusetult ülekoormatud esikülg. Kõike püütakse seal ära kuvada, sest äkki lugeja muidu ei leia – selmet teha selge ja klaar jaotus, mis on mis ja kust seda saab. Nii jääb esiküljele vedelema ka mitu päeva vanu asju, mida online endale muidugi lubada ei või.

Nii et lugeda meeldib mulle Ekspressi siiski palju rohkem kui Delfit.

No comments:

Post a Comment