Thursday, May 27, 2010

Struktuurid tapsid Reiljani

Noh, Reiljaniga on nüüd ühel pool. Oravate kontrolli all olevad struktuurid on ühe mehe lõplikult ära kustutanud ja tema erakonna poliitmaastikult pühkinud.

Mitte et mul Reiljanist kahju oleks. Kindlasti võttis ta pistist, maadega sahkerdas ka, nihverdas ja nahverdas pikkade aastate jooksul, võttis, kust aga sai, ja kui enam teisiti ei saanud, jagas ka kaasosalistega. Kokku ahnitsetud papi peitis puu alla juurte vahele, sahvri põranda alla, sulepadja sisse – seda ei maksa küll karta, et ta nälga jääb, kui relvad ära võetakse ja metsloomi lõunalauale küttida ei lasta.

Aga kõik teised on ju sedasama teinud. Kogu see K-värk – siin pole struktuuridel eriti midagi ette näidata. Ainult see närune Panovi juhtum – pandi mehel suure kisa ja käraga käed kaamerate ees raudu, mõnitati ja kisendati, lõpuks tuli mees lahti lasta, ja mis me sellest kõigest saime? Panovipäeva. Ja pärast seda veel parbusepäeva. Ivo Parbus on muide linnavalitsuses praegugi tööl. Suhtleb meediaga, ahahaa. Helistage talle, ta on avalike suhete nõunik. Telefon 6457229.

Oravad ise? Saavad mätsida, sest on võimul. Nende suhtes lihtsalt uurimist ei algatata. Rahumäe ja Antropovi valimiskulude jama mäletate? Seda kriminaalmenetluse vääriliseks ei peetud. Ainus, mis Pihlil siseministriks oleku ajal ära teha õnnestus, oli Otsalti karistamine, mis oli Ansipile kahtlemata ebamugav. Aga ega Otsaltit pikalt kinni ei hoitud, ja nüüd õpetab „koerapiinaja“ inimesi „oma õiguste eest seisma“. Pihlile anti aga valitsusest kinga ja tänuks sigaduse eest toodi avalikkuse ette ta kaebekirjad kapole, mis naeruvääristasid eksmiilitsa lõplikult.

1 comment:

  1. A Juske hõiskab ikka rõõmsalt, et "tänane kohtuotsus /.../ näitab, et korruptiivsele teele minnes on väga suur risk vahele jääda ja vangi minna."

    On-on suur! See on hoopis tõestus sellest, et süsteem EI tööta.

    ReplyDelete