Wednesday, May 5, 2010

Ei tee üks hull Reiljan ülikoolile midagi

Minister Jaak Aaviksoo mure selle pärast, missugust mõju avaldab Janno Reiljani eurokriitiline seisukoht alma materi mainele, on täiesti asjatu. Üks hull professor peab ühel korralikul ülikoolil ikka olema – kas või Aaviksoo enda sugustele kainetele kuivikutele tasakaaluks.

Viisaka inimesena jätab Aaviksoo meelde tuletamata, missugused on need „jõulised poliitseisukohad“, mis on Villu Reiljani venna Janno meedias kuulsaks teinud. Ebaviisaka inimese ja pühendunud meedikuna värskendan lahkelt teie mälu.

2006. aastal avaldas Reiljan lootust, et rahvas pühib valimistel „kõntsa“ riigikogu saalist välja. Hiljem ei kahetsenud ta oma sõnu sugugi, vaid täpsustas: „Eesti poliitikas on veel liiga palju inimväärikust eiravat, õiglust ignoreerivat, kitsast grupihuvi mahitavat ja muud põlastusväärset. Iseenesest ei kao see poliitiline kõnts kuhugi. See tuleb päevavalgele tuua ja ühiste jõududega ära koristada.“ (ÄP) Rahvaliidu andmetel on see siiamaani tegemata.

Klassikaks saanud sõnad „Isamaaline siga, värdjas ja lurjus!“ karjus Reiljan näkku isamaaliitlasele Helir-Valdor Seederile samuti 2006. aastal pärast „Foorumi“ saadet. Kalle Jürgensonile määratud „Idioot!“ ja Toivo Jürgensonile suunatud „lamba mängimine“ pärinevad aastast 1999.

No comments:

Post a Comment