Monday, May 31, 2010

Edgar Suur 100

Kuigi tänasest PM-ist võib jääda mulje, et Edgar Suur on kõrvad pea alla pannud, pole ta seda mitte. Edgar saab lihtsalt 60 ja PM jutustab sel puhul temast lõbusaid lugusid, minnes mööda peamisest: Savisaare roll Eesti taasiseseisvumises ja tema hilisem käändumine Venemaa käepikenduseks Eestis.

Me mäletame Rahvarinnet, saadet „Mõtleme veel“, IME-t ja tänaseks edgaripäevana läbimõnitatud 20. augustit, aga missugune oli Savisaare roll Eesti taasvabakssaamises tegelikult, sellest puudub adekvaatne ülevaade. Kahjuks ei saa Savisaare enda raamatut selleks pidada. Teame, et Kesk sõlmis koostööleppe Ühtse Venemaaga 2004, aga millal täpselt ja mis asjaoludel Savisaarest venelaste mees sai, pole nii ühene. Tallinna valitseb ta venelaste häältega ning PMS ehk peaministriks mittesaamise sündroom (ÕL) jääb ilmselt permanentseks.

Jah, aga ometi Edgarist midagi rääkida. Mõnest tema eakaaslasest Keskis on ehk ka veel põhjust juttu teha, aga edasi tuleb tükk tühja maad ehk mitte midagi: noored keskerakondlased on kari ajudeta tobukesi, kelle karjääri on üles ehitanud kuulekus Savisaarele. Nii et kui Edgar tõepoolest varbad sirutab, siis teab ainult jumal taevas, mis Keskist saab. Muide, see kehtib kõigi erakondade kohta. Noortekogud toodavad broilereid, aga mitte tulevasi liidreid.

No comments:

Post a Comment