Tuesday, May 4, 2010

Euro on kriisis? Ainult sellist eurot me tahame

Reformi poliitikute avaldused euro teemal toovad meelde Ansipi kontrollimatud optimismipuhangud ajal, mis maailma rahandussüsteem oli juba kokku kukkunud, aga selle mõjud ei olnud veel Eestisse jõudnud. Kui see on kriis, siis ainult sellises kriisis ma elada tahaksingi, mäletate küll.

Nüüd teatab Ligi, et Kreeka pärast meie oma europüüdlusi ei hülga ja üleüldse, Kreekas on võimul keskerakondlased, sellepärast neil kõik nii halvasti ongi. Huvitav, kuidas siis küll majanduskriis Eestisse sai tulla, kui reformierakondlased võimul olid. Takkapihta kinnitab rahandusministeerium, et ega meie kreeklastele raha andma ei pea. Kamoon, lätlastele ju andsime. Ja isegi kui Kreeka oma papi enne kätte saab kui meie kohale jõuame, siis Portugalist ja Hispaaniast ikka pääsu pole.

Mõelge vaid, kui tore on kuumavereliste hispaanlastega madistada, kes abipaketi ja sellega koos käivate kärbete vastu vastu mässama hakkavad. Kui juba Kreeka õpetajad on võimelised telestuudiosse tungima, siis hispaanlased saadavad teletorni üle võtma pigem härjavõitlejad. Kui meil endal selleks ajaks enam raha anda ei ole, siis võiksime vähemasti saata märulipolitseinikud erutavaid kogemusi saama.

No comments:

Post a Comment