Saturday, May 1, 2010

„Ei loe Delfit“ pole meediakriitika

Eesti Ekspress on avaldanud kellegi Kadri Sundja teadaande, et ta ei loe enam Delfit. Noh, mis seal ikka, ainult et, sõbrad ekspeslased, sellise lookese nimetamine meediakriitikaks on küll ilmne ülepingutus.

Tõelist meediakriitikat paraku meil ei eksisteeri ning selle põhjuseid on asjalikult analüüsinud Daniel Vaarik, keda vist küll kõik väljaanded on püüdnud endale kirjutama saada, viimasel ajal edutut. Vaarik eelistab oma mõtteid jagada pigem blogis. Ilmselt muude hulgas ka sel põhjusel, et kui üks väljaanne meediakriitilise loo tellib, siis eeldab ta, et teda ennast ei arvustata – aga teistele, eelkõige otsesele konkurendile, antakse vastu päid ja jalgu. Sellisel tingimusel keeldub aga matsu jagav inimene üldiselt kaasa mängimast.

Ekspessile Delfi ei meeldi, see on ammu teada. Meenutagem vaid eelmisel aastal ilmunud ärapanemist pealkirja all „Lirtsu ja lärtsu“, kus vägagi prominentne meediategelane Delfi peatoimetajat vägagi isiklikult kottis. Ma ei arva küll, et kogu isiklikkuse peaks meediakriitikast välistama, aga sellisel tasemel ärapanemist – pealegi veel mitte oma nime all – saab küll vaevalt meediakriitikaks pidada.

No comments:

Post a Comment