Sunday, May 22, 2011

Lootusetuse lindid

Pisut enne, kui avalikuks sai uus video Liibanonis pantvangistatud eestlastest, soovitas president Ilves röövitute ja nende perede toetuseks kanda kollast linti. See jätab mulje, et Eesti võimudele oli peatse sõnumi saabumine teada, samuti see, et kiiret lahendust pole oodata.

Kahel videol on üks ühine joon: nad mõjuvad lõigatuna. Mõlemad viitavad sellele, et nõudmised on esitatud, ent need pole avalikkusele teada. Missugused nõudmised ka ei oleks, näib olevat ilmne, et Eesti riik neid täita ei saa. Riik teatavasti lunaraha ei maksa. Kui nõudmised on poliitilised, ei pruugi nende täitmine Eestile jõukohane olla või polegi nõudmised suunatud otseselt Eestile.

Paet võib küll öelda, et Eesti riigi suurus pole juhtumi lahendamisel määrav, ent sellegipoolest on ilmne, et Eestil pole jõudu üksi midagi ette võtta. Küll aga on riigil jõudu ja tahtmist suuvooderdada ajakirjanikke, nii omi kui ka võõraid, seda kõike röövitute sugulaste kaitsmise eesmärgil. Ka ei ole märgata, et Euroopa Liit eestlaste vabastamist südameasjaks peaks. (Loe ka siit ja siit)

No comments:

Post a Comment