Saturday, May 7, 2011

Kaitseväelased kustutasid põrgu

Kevadtormi õppusel osalevad kaitseväelased avastasid Tartumaal Kitsekülas tulekahju ja hoidsid ära põlengu levimise ümbruskonda. Lähem uurimine tõendas, et enesele teadmata kustutati ära lahtise leegiga lõõmanud põrgu.

„Poisid on kangelased,“ ütles 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni meditsiinikompanii ülem, leitnant Georg Looga ÕL-ile. „Tulekustutamine pole üldse meie eriala, aga et põrgu põleb nimelt Kitsekülas, selle kohta puudusid nii välisministeeriumil kui ka teabeametil igasugused andmed.“

Mõningad ajateenijad ei suutnud uudishimu taltsutada ja püüdsid järele uurida, kas Osama bin Laden on juba põrgu jõudnud. „USA-s usuvad ju kõik, et kaksiktornide kokkuvarisemisel surma saanud ameeriklased puhkavad taevas ja see koletis kõrbeb põrgus,“ ütles tundmatust palunud ajateenija. „No ja mis neil üle jääb, Obama ju ei kavatsegi tõendada, et see oli nimelt Osama, kes Pakistanis maha löödi.“

Kitseküla sündmuste pärast suurde ärevusse sattunud USA saatkond reageeris operatiivselt ning otsustas kiirkorras Tallinna rajada United States Secret Service'i esinduse, milles esialgu hakkab tööle neli ametnikku (PM). Ametlikult on esinduse ülesanne võitlus küberkuritegude, finantspettuste ja identiteedivargustega.

USA Tallinna saatkonna pressiatašee James Landi sõnul pole esinduse rajamise põhjuseks Kitseküla sündmused, ent möönis siiski, et põrgu kübervõimekust ja identiteedivõltsimise oskust ei maksa alahinnata.

1 comment:

  1. Eks net olegi saatana sigitis, et rahvale kõiksugu porri pähe määrida, niiet James tegeleb õige asjaga.

    ReplyDelete