Friday, May 6, 2011

Tarmo L-il oli padjapüür kaasas?

2005. aastal viidi läbi distsiplinaarjuurdlus, mille tulemusena juhiti kapo Võru jaoskonna assistendi Tarmo L-i tähelepanu vajadusele mitte kasutada meetodeid, mida võib tõlgendada inimväärikust alandavana.

Kapo uuris nimelt parasjagu, kas Võru keskkonnateenistuse ametnikud on pistist võtnud ja raha vasakule kantinud. Selleks oli vaja üle kuulata üks kohalike jahimeeste seltsi asjapulk. Aga kohalik kapo kontor asus täpselt keskkonnateenistuse vastas. Et keskkonnamehed ei näeks, kuidas jahimeest kaposse viiakse, tõmbasid kapo omad jahimehele padjapüüri pähe.

Jahimehel olnud padjapüüri üle väga hea meel, sest ta ei tahtnud sugugi, et teda ära tuntakse. Kindlasti oli ka sündmust pealt näinud kohalikel hea meel, sest niisukest tsirkust ei näe iga päev. Kapo omadel oli jälle hea meel, et Tarmo L padjapüürilugu maha ei salanud ja kõik ilusti üles tunnistas.

Noh, ei mina tea, palju neid Tarmo L-isid seal Võrumaa kapos olla võib, aga üsnagi tõenäoliselt on tegemist Tarmo Lauluga, vastse Kotkaristi kuldristi kavaleriga. Kas tal Võmmorskis padjapüür kaasa oli või mitte, sellest ajalugu vaikib (loe ka siit).

No comments:

Post a Comment