Tuesday, May 17, 2011

Poisid ei kuula sõna

Keskerakond on kunagiste truude sõduritega hädas. Viisitamme ennekuulmatud ettepanekud – Kesknädal kinni panna ja koostöö Ühtse Venemaaga lõpetada – päädisid mahavõtmise ja Simsoni asemelepanemisega. Simmo Saart tabas veelgi kurjem saatus, erakonnast väljaheitmine.

Kunagised kaaskohtualused Viisitamm ja Saar on võtnud idarahaskandaali arvustada ja Saar tegi veel paha nalja ka. Olevat teine Pärnu piirkonna revisjoniakti lisanud elevusttekitava lause: „Raha ei ole, sest Venemaalt raha ei tulnud.“ Paljud naersid, kui see ette loeti, aga Simson ja Toobal ei naernud. Nemad teavad, et nii tõsiste asjadega villast visata ei sobi.

Vaestest meestest on täitsa kahju. Mis nad siis ilma parteita peale hakkavad? Keskil oleks neil ju kasu olnud, ega nemad pole mõned Järvikud, kes kinni istuvad, või Parbused, keda veel kohtuvintsutused ees ootavad. Viisitamm ja Saar on õigeks mõistetud ning minu meelest väärivad nemadki oma päeva nagu Panov, mitte aga erakonnast väljaheitmist.

Kesk võiks ikka lasta mõnel natuke vastalist juttu kah rääkida, siis usuksid kõik, et parteis valitseb demokraatia. Nagu näiteks Igor Gräzin Reformierakonnas: ajab teine ühtelugu pealiiniga sobimatut juttu, aga ei tõtta keegi tal pead maha lööma. Kuigi Keskil ja Reformil on palju sarnasusi, on esimesel teiselt sisedemokraatia etendamises veel palju õppida.

1 comment:

  1. "Mis nad siis ilma parteita peale hakkavad?"
    Pole hullu, meie parteide maastik nagu punaste laternate tänav- ühest majast visatakse l... välja, kõrvaltmaja mamsel tirib oma uksest sisse.

    ReplyDelete