Wednesday, May 4, 2011

Kapo läks mütsiga lööma

Uurijad võivad uurida mida tahes ja kuidas tahes, aga fakt on see: mees, kes Võmmorski tulistamise kohta oma versiooni võiks esitada, on surnud. Tema, muide, kahtlusalune üldse ei olnudki.

Ühest ma aru ei saa: tegemist oli kriminaalmenetlusega, rahvusvahelise relvaäriga, otsiti relvi ja lõhkeaineid – ja kaitsepolitsei läheb kohale kõigest kolme mehega. Kapo teatavasti liigub erariietes. Ütlesid ehk kapo mehed sellele „tsiviilisikule“, et meie oleme kapost. „Tsiviilisik“ neile, et sel juhul olen mina Hiina keiser – ja andis tina.

Kas kapol üldse läbiotsimisluba oli? Mismoodi kapo mehed kohapeal asju ajasid, ei saa me iial teada. Uurimine saab esitada ainult versiooni, mis sobib kapole, ning ma söön oma mütsi ära, kui nad ebaprofessionaalsust tunnistavad. Tule avamine oli kapole täiesti ootamatu – no tule eile meile! Aga kui seal oleks olnud kümme hambuni relvastatud kurjategijat? Eeltöö oli tegemata, see on klaar.

Sümptomaatiliselt andis president Ilves hukkunud kaitsepolitseinikule kohemaid Kotkaristi kuldristi. Samamoodi kuulutati kangelaseks Afganistanis hukkunud Ivar Brok, kelle kangelassurm seisnes selles, et talle veeres varustuse laadimise käigus peale soomuki ratas. Kotkaristi kuldristi mõõgaga autasustas Ilves ka kapral Toomas Mikku, kes sai viis kuuli 15 minutit pärast ettevaatamatut lahingussetormamist (loe siit).

4 comments:

  1. Mahvalda, ma soovin tõsiselt, et sul endal või su lähedastel ei tule läbi elada midagi niisugust, mille järel sul ülalkirjeldatud loo pärast piinavalt häbi hakkab :(

    ReplyDelete
  2. Intellektuaalide silmis on kapo ju teatavasti sama pulga peal NKVD-ga. Ja riik on üldse vastik vägivallaaparaat, alati nurjatu ja saamatu. Ja "Mahvalda" on veel eriti hea alias, mis jutkui vabandaks ette välja igasuguse süüdimatuse.

    Aga inimeste surma järel kahjurõõmus tänitamine on ikkagi vastik.

    ReplyDelete
  3. Mitte kuskil pole kirjas, et ainult kolme mehega mindi, kolm said tulistamises pihta lihtsalt...
    Kui ise kohapeal polnud, pole vist mõtet spekuleerida teemal, mis ja kuidas tehti või tegemata jäeti, seda mula on nende artiklite kommentaariumides liigagi palju. Hukkunud inimestest on kahju...

    ReplyDelete
  4. Mõned vist ei taipa, et sellepärast ongi "MAHVALDA", et sedasi kirjutab. Kui tõde tundub mõnele valus, siis see ei tähenda veel, et tõde peaks moonutama.

    ReplyDelete