Tuesday, May 10, 2011

Eestimaine doktor Surm

Ei julge siin Eesti riigis vanaks saada ja viletsaks jääda. Vaat kui pistetakse Keila haiglasse: seotakse voodi külge kinni, süstitakse veeni jumal teab mida. Veepudel pannakse nii kaugele, et kätte ei saa, ja süüa ei anta üldse.

Selline üldpilt tekib, kui kuulata ja lugeda nende inimeste lugusid, kes on pidanud oma vanaema või vanaisa sinna hooldada jätma. Valvehulluarst Jüri Ennet kinnitab küll, et tegu on oma erialal väga tugeva arstiga, aga ega need välismaised doktor Surmad ju ka meditsiinilises mõttes ilmselt lollpead ei olnud. Puudu oli neil ikka millestki muust kui erialastest teadmistest.

Mind huvitab pigem, kuidas on võimalik, et kriminaalkorras karistatud inimesest üldse haigla juht saab. Tartu maakohus mõistis 2005. aastal Perile viieaastase vanglakaristuse, millest tal tuli reaalselt ära istuda kaks kuud. Karistust kandis ta muide avavanglas, mis tähendas seda, et ta käis vanglast Keila haiglas tööl.

Kriminaalkaristuse sai Peri kutsealuseid tegevteenistuseks kõlbmatuks tunnistanud paberite võltsimise eest. Loomulikult ei teinud ta seda ilma rahata. „Pealtnägija“ andmeil pressis Peri raha välja ka hooldushaigla patsientide sugulastelt.

3 comments:

  1. Peab ainult taevast tänama, et ei ole veel oma Ilse Koch-i. Teatavasti meeldisid provvale tätoveeritud inimnahast asjad, mille tarvis proua Ilse ise valis välja vangid. http://www.scrapbookpages.com/dachauscrapbook/DachauTrials/IlseKoch2.html

    ReplyDelete
  2. Siiski - Keila Hooldushaigla Andres Peri ei ole Keskerakonnast. Keskis on nimekaim, kes pole üldse arst ja kes elab Keilast väga kaugel. Kahetsusväärne eksitus!

    ReplyDelete
  3. Tõepoolest, on olemas ka teine Andres Peri, ja meestel on kümme aastat vanusevahet. Parandasin vea ära, tänud tähelepanu juhtimast!

    ReplyDelete