Wednesday, October 5, 2011

Veiko Märka kannatus katkes

Järgmises Sirbis valab tippmeediategija Veiko Märka välja kogu oma pahameele täna Delfis ilmunud uudise peale, milles väidetakse, et Eestis leidub kolm tuhat last, kes pole kunagi koolis käinud.

Märka kirjutab, et annab oma vastselt loodud terminile „asotsiaalmeedia“ (loe siit) nüüd uue tähenduse: kui seni pidas ta sellega silmas lollidele puru silmaajamist ja hambassepuhumist horoskoopide avaldamisega (mille lipulaev on Maaleht, nagu kõik teavad), siis edaspidi tähendab see sõna meelega halvasti ja ühekülgselt, pahatahtliku hoiakuga kirjutatud online-uudiseid, mille eesmärgiks on Eestit näidata võimalikult ühekülgselt.

„Ma võin nimetada kolm miljardit last, kes pole Eesti koolis käinud,“ ironiseerib Märka, „kas see on siis mõni näitaja või? Varsti treivad Delfi debiliikud uudise, et Eestis pole kolm tuhat inimest kunagi leiba maitsnud. Et tegemist on rinnalastega, kes veel tahket toitu ei söö, unustavad nad lihtsalt mainimata.“

Märka märkis, et meediaprofessionaalina ei saa ta küündimatut ajakirjandust enam kauem tolereerida. Seetõttu jätab ta ajakirjanduspõllu mõneks ajaks sööti ja pühendub ainult ilukirjanduslikule tegevusele. Ta avaldas lootust, et siis võetakse ta ka lõpuks kirjanike liidu liikmeks (loe siit).

1 comment:

  1. Mr Loba-Loba Huvitav, kas Veiko Märka kujuneb meediamaastikul maamärgiks ja õppematerjaliks selle kohta, kuidas mitte aru saada moodsast meediast. Hea, et Mahvalda on Märka juttu siin varem osundanud ja selle nõrkadele kohtadele osutanud. Kurvavõitu, kui keskealisel mehel näib enesekriitikat ja paindlikkust nappima. Loodetavasti saavad teised sellest õppida, sest sellise suure tõe tagaajamine on inimloomusele mõneti omane. Meenub üks stseen Terry Pratchetti raamatust "Tõde", kus krapsakas nooreporter Sacharissa Cripslock (kes võiks illustreerida paljude eesti meeslehetoimetajate magnetarhetüüpi vastassoo seas) ütles (mu arvates väga õigesti) uudislugude tõepärasuse kohta umbes nii: mulle piisab kui see on tõsi kuni homseni.

    ReplyDelete