Tuesday, October 4, 2011

Sõda on või?

Päriselt ka, Eesti on kummaline riik. Selline pisike ja tubli, paljud kadestavad, eriti kreeklased. Ainult et lapsed on siin näljas ja õpetajad söövad puulehti – või oli see vastupidi –, aga kaitsekulutused suurenesid vastses riigieelarves rohkem kui viiendiku võrra. Kuigi seal ei ole mingit vahet, kas tanke on üks või kümme, ja eriti vähe vahet on, palju on koptereid, sest mitte üks neist ju ei lenda.

Kõik teavad, et kui Venemaa tahab Eestis Gruusiat teha, siis on see lihtne: enne kui NATO vihmavari lahti läheb, on kõik juba möödas, hoolimata sellest, et meist Afganistanis nii palju kasu on ja kohalikud lapsed meie sõdureid südamest armastavad. Mitte et Venemaa nii kohutavalt võimekas oleks, aga Eesti maakaardilt pühkimiseks piisab karu paarist käpahoobist. Nagu Gruusia kogemus näitab, ega sellest midagi erilist ei juhtu. Viisakad suurriigid on võib-olla natuke pahased, aga ilma gaasita hakkaks Euroopal külm.

Nojah, me lubasime küll NATO-le, et kaitsekulutused suurenevad kahele protsendile ess-kaa-tee'st, aga kas just praegu on see õige aeg? (Loe ÄP juhtkirja.) Pealegi ei tea keegi, mida nad seal kaitseminnis selle kahe protsendiga teevad, äkki ostavad jälle salaja süstlaid ja vatti, aga hanke paberid söövad ära, sest see kõik on ometi nii salajane (loe ka siit). Praegu on meil on ju vaja hoopis Kreekat päästa, nii umbes poole riigieelarve ulatuses. Ilmselt läheme tulevikus kõik sinna ise elama, sest ega Soome kõik ära ei mahu.

1 comment:

  1. Kle,venemaa ja juudid okupeerisid Eesti juba 1992 aastal.Vene kantpead ärastasid Eesti julgeoleku s.o. siseministeeriumi ja turvafirmad, pangandusele panid käpa peale juudid.

    ReplyDelete